MUSICA KRONSTADT – Profesorii Academiei în concert la Biserica Neagră @ 7 august

Biserica Evanghelică C.A din România – Parohia Brașov invită publicul la un eveniment muzical dedicat instrumentelor de suflat, de lemn și alamă, susținut de profesorii Academiei de Vară „MUSICA KRONSTADT”, aflată în prezent la cea de-a VII-a ediție. Concertul va avea loc la Biserica Neagră, în data de 7 august, de la ora 18.00.

Academia de Vară „MUSICA KRONSTADT” este dedicată artiștilor care doresc să aprofundeze studiul instrumentelor de suflat. Prin intermediul workshopurilor și al concertelor, cei aproximativ 75 de cursanți, români și străini, au oportunitatea de a se perfecționa, timp de o săptămână, sub îndrumarea unor profesori din România și din străinătate: Adrian Petrescu, Sorin Loren Crudu, Aurelian Băcan, George Hariton, Julian Lupu, Bianca Fiorito, Teodor Țîrlea, Ionuț Podgoreanu, Florin Pane, Gödri Orbàn, Laurențiu Sima, César Altur, Tibor Reman, Gabriel Posdărescu, Alexandru Marc și Cătălin Porumb. „MUSICA KRONSTADT” este un proiect creat cu scopul de a îmbogăți și a promova patrimoniul cultural românesc și internațional prin intermediul educației muzicale.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

În 7 august, profesorii Academiei de Vară „MUSICA KRONSTADT” vor susține un concert, sub forma unui dialog muzical antrenant, într-un spațiu emblematic al Brașovului – Biserica Neagră. Publicul va avea ocazia să audieze compozitori ca Johann Sebastian Bach, Henri Tomasi, Vincenzo Bellini, Mark Wolfram, Jean-Baptiste Loeillet, Tomaso Giovanni Albinoni, Georg Philipp Telemann, Eithne Ní Bhraonáin. Artiștii vor interpreta piese la orgă și la intrumente de suflat, atât de lemn (flaut, oboi, clarinet și fagot), cât și de alamă (trompetă, corn, trombon și tubă). Muzica de orgă va fi interpretată de Steffen Schlandt, organistul și dirijorul Corului Bach al Bisericii Negre. Piesa Only Time, compusă de Eithne Ní Bhraonáin (Enya), va uni, în finalul concertului, toate instrumentele de suflat, sub bagheta prim-oboistului și dirijorului, Adrian Petrescu.

Citeste și:  Testul de la Evaluarea Națională de clasa a II-a va dura mai mult. Ce alte noutăți au fost anunțate pentru anul şcolar 2024-2025

Biletele pentru concertul din data de 7 august pot fi achiziționate de la magazinul de cadouri al Bisericii Negre, INSPIRATIO Gift Studio, situat în curtea Johannes Honterus nr. 8 (vizavi de Biserica Neagră), sau online de pe platforma booktes.com. Prețul unui bilet este de 50 de lei, copiii cu vârste sub 18 ani beneficiind de gratuitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.