Muzeul de Artă Brașov a inaugurat expoziția „Hans Hermann. Gravură și animație”

Vineri, 2 august, Muzeul de Artă Brașov a inaugurat expoziția „Hans Hermann. Gravură și animație”, oferind participanților oportunitatea de a admira lucrările de excepție ale artistului brașovean Hans Hermann și de a se bucura de animațiile inovatoare inspirate din acestea. În deschidere, au luat cuvântul Bianca-Maria Bălșan, managerul Muzeului de Artă Brașov, și Sînziana Dumitrescu, curatorul expoziției.

Expoziția reunește peste 90 de opere din colecția Muzeului de Artă Brașov, evidențiind impactul semnificativ al lui Hans Hermann asupra patrimoniului cultural al Transilvaniei, rafinamentul tehnicii sale, obiectivitatea reprezentării și fidelitatea față de subiect. Animațiile integrate în expoziție permit vizitatorilor să interacționeze cu arta într-o manieră nouă și captivantă, combinând tradiția cu tehnologia modernă pentru a oferi o experiență vizuală îmbogățită și o perspectivă proaspătă asupra operei lui Hans Hermann.

Citeste și:  Concert de muzică corală și orgă la Biserica Neagră, miercuri, 25 septembrie

Expoziția „Hans Hermann. Gravură și animație” este deschisă până pe 29 septembrie și poate fi vizitată de miercuri până duminică, între orele 10:00 și 18:00.

Expoziția face parte din proiectul „Explorând gravurile lui Hans Hermann. De la arta tradițională la cea digitală”, realizat de Muzeul de Artă Brașov și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.