„Nabucco” încheie stagiunea 2023 – 2024 a Operei Brașov

Sâmbătă, 29 iunie 2024, de la ora 18.30, în Sala de pe strada Bisericii Române, spectacolul cu opera „Nabucco” de Giuseppe Verdi închide stagiunea 2023 – 2024 a Operei Brașov! Cu o punere în scenă impunătoare și, totodată, surprinzătoare și o regie impresionantă, spectacolul a fost desemnat, de către Consorțiul Cultural Corona, drept „Spectacolul anului 2023” la Brașov! Iar de la premieră, este foarte cerut de către public, se joacă mereu cu casa închisă și cu același succes!

„Nabucco” (prescurtare pentru Nabucodonosor al doilea, împărat chaldeean al Babilonului – în original: Nebucadnețar -, care a trăit și domnit în jurul anului 600 î.Hr) este o operă în limba italiană, în patru acte, compusă în 1841 de Giuseppe Verdi, pe un libret de Temistocle Solera. Libretul se bazează pe cărțile biblice din 2 Regi, Ieremia, Plângeri și Daniel și pe piesa de teatru din 1836 a lui Auguste Anicet-Bourgeois și Francis Cornu. Sub numele său original, de Nabucodonosor, opera a fost interpretată, pentru prima dată, la Scala din Milano la 9 martie 1842.

Citeste și:  Mayumi Kanagawa din SUA a câștigat Concursul Internațional George Enescu 2024, Secțiunea Vioară

„Nabucco” este lucrarea despre care se consideră că a stabilit permanent reputația lui Verdi drept compozitor. El a comentat că „aceasta este opera cu care începe cu adevărat cariera mea artistică. Și, deși am avut multe dificultăți cu care am luptat, este sigur că «Nabucco» s-a născut sub o stea norocoasă”.

Lucrarea urmărește situația evreilor, pe măsură ce sunt asaltați, cuceriți și, ulterior, exilați din patria lor de către regele babilonian Nabucco. Evenimentele istorice sunt folosite ca fundal pentru un complot romantic și politic. Cel mai cunoscut număr muzical din operă este, desigur, „Corul sclavilor evrei”.

Cele două teme principale ale acțiunii sunt dorința de libertate a poporului evreu din timpul robiei lor din Babilon, precum și aroganța și nebunia personajului principal, Nabucco, care-l duce până la autoproclamarea sa drept Dumnezeu unic și la pedepsirea cu pierderea minților. Spre sfârșitul operei, el însă își revine, adoptă credința în Iehova (sau Iahve), Dumnezeul evreilor, și îi eliberează pe evrei din robie.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis îşi va încheia mandatul la termen şi nu intenţionează să demisioneze din funcţie

În distribuție: Nabucco – Șerban Vasile (invitat), Abigaille – Madeleine Pascu (invitată), Fenena – Florentina Soare, Ismaele – Claudiu Bugnar (debut), Zaccaria – Alin Anca, Marele Preot – Ștefan Schuller, Abdallo – Cristian Dicu, Anna – Maria Catrina. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim (debut). Regia artistică poartă semnătura Andei Tabacaru. Decoruri: arh. Cătălin I. Arbore (invitat). Costume: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș Cohal. Coregrafia: Nermina Damian. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu. Asistent regie: Valentina Mărgăraș. Regie scenă: Cristina Roșu.

* Spectacolul durează două ore și 40 de minute și are o pauză.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Informații se pot obține la telefon: 0268/419.380.

Citeste și:  Ziua Internațională Panda Roșu va fi sărbătorită sâmbătă și la Grădina Zoologică din Brașov

Evenimente desfășurate cu sprijinul Consiliului Local al Municipiului Brașov și al Primăriei Municipiului Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.