Noi evenimente cu artiști contemporani și activități legate de patrimoniul artistic brașovean, la Muzeul de Artă

La Muzeul de Artă Brașov urmează noi evenimente cu artiști contemporani și activități legate de patrimoniul artistic brașovean!

Vineri, 9 august 2024, proiectul 🪄Re:Imagine Brașov – Oraș al artei🪄 continuă cu cel de-al treilea eveniment de creație live în spațiile muzeului. Alături de noi vor fi artistele: Claudia Bodo, Georgiana Chițac, Iulia Jugaru, Gabriela Marica, Miruna Oana Prunache. Atmosfera muzicală de excepție va fi asigurată de DJ Amar-Ra și vă asigurăm că este un eveniment pe care nu trebuie să îl ratați!

În această săptămână, specialistul Radu Tătaru va continua activitatea de restaurare a operei de artă „Portret de femeie în port săsesc (Portretul Friedei Teutsch)” semnată de Friedrich Miess. Puteți să îl vedeți în acțiune și să îi puneți întrebări despre restaurarea operelor de artă de miercuri până vineri, între orele 11-15.

Citeste și:  Acțiuni de prevenire a accidentelor rutiere desfăsurate de polițiști în cadrul proiectului ROADPOL Safety Days, la Brașov | VIDEO

Școala de Vară ajunge acum și în cea de-a patra săptămână, iar participanții descoperă știința restaurării alături de Sînziana Dumitrescu. Jocurile și activitățile pregătite pentru cei mici îi vor familiariza cu principiile de restaurare și vor afla care sunt calitățile necesare acestei meserii esențiale din muzeu.

Expozițiile pe care le puteți vizita în această perioadă la muzeu sunt:

  • „Hans Hermann. Gravură și animație”
  • „Libertatea de expresie” de Dan Perjovschi [Fațada clădirii]
  • „Subjective Art History” și „General Culture Timeline” a artistei Lia Perjovschi [Scară]
  • Galeria de Artă Românească

Muzeul de Artă Brașov este partener al proiectului cultural Țara BurzenLAND realizat de Asociația Cu timp pentru cultură și Biroul Cultural pentru Transilvania la Muzeul Transilvănean din Gundelsheim, Germania. Pornind de la o trecere prin istoria și cultura locului, de la pictura artiștilor din zonă, și abordând diverse domenii, elevi vorbitori de limba germană din Brașov vor lucra împreună cu un pedagog teatral și un profesor de cultură și istoria artei la realizarea unui performance de teatru lectură despre Țara Bârsei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.