Noi reguli pentru minorii care vor să se tatueze: Interdicții pentru saloanele de tatuaj, piercing și înfrumusețare

Saloanele specializate nu au voie să realizeze proceduri de tatuare cosmetică şi artistică pentru persoanele sub 18 ani, nici să efectueze piercing corporal și implant dermal minorilor, cu excepția piercingului în zona urechii, dacă acesta este făcut cu acordul părinților.

Aceste prevederi sunt incluse într-un ordin al ministrului Sănătății, care aprobă Normele de igienă pentru saloanele de înfrumusețare, tatuaj, piercing și implantare dermală, ordin care a intrat recent în vigoare.

Documentul interzice, de asemenea, procedurile medicale estetice invazive și procedurile estetice care utilizează produse clasificate ca medicamente sau dispozitive medicale în saloanele de înfrumusețare.

Ordinul semnat de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, stabilește reguli clare pentru funcționarea saloanelor de înfrumusețare și a celor de tatuaj. Printre altele, actul normativ introduce mai multe interdicții privind procedurile de tatuare, implantare dermală și piercing.

Citeste și:  RATBV oferă invitații la două spectacole ale Teatrului Dramatic ”Sică Alexandrescu”

Conform articolului 15 din ordin:

  • Este interzisă efectuarea procedurilor de piercing corporal și implant dermal persoanelor sub 16 ani, cu excepția piercingului urechii, care necesită acordul părintelui/tutorelui.
  • Este interzisă tatuarea cosmetică și artistică a persoanelor sub 18 ani.
  • Este interzis piercingul genital la persoanele sub 18 ani.
  • Este interzis implantul dermal la nivelul organelor genitale și mutilarea genitală sub orice formă, inclusiv circumcizia la femei, indiferent de acordul persoanei în cauză.

Ordinul detaliază, de asemenea, regulile pentru realizarea procedurilor în saloanele de înfrumusețare, incluzând materialele utilizate și calificările necesare ale personalului.

Toate procedurile estetice din saloanele de înfrumusețare trebuie realizate cu produse cosmetice autorizate și doar de personal calificat, conform standardelor ocupaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.