Noi tarife pentru studenți la abonamentele de transport public: Cât va costa un abonament cu 120 de călătorii

Începând cu 1 noiembrie 2024, studenții din Cluj-Napoca vor plăti 55 de lei pentru un abonament lunar cu 120 de călătorii, conform noilor tarife aprobate de Consiliul Local.

Anterior, studenții beneficiau de gratuitate, costurile fiind acoperite prin parteneriatul dintre administrația locală și universitățile clujene. Totuși, din cauza dificultăților în decontarea subvențiilor și a lipsei fondurilor suficiente de la bugetul de stat, autoritățile au decis introducerea unei contribuții financiare din partea studenților.

Până acum, universitățile acopereau 90% din valoarea abonamentelor, cu restul de 10% acoperit din fonduri locale. Noile măsuri sunt menite să gestioneze mai bine fondurile disponibile și să sprijine transportul public, după ce s-a observat o creștere a numărului de mașini pe străzile orașului din cauza scăderii numărului de abonamente eliberate studenților.

Citeste și:  Bursele școlare pentru elevi: Primele plăți încep pe 20 noiembrie, cu sume de 715 lei pentru merit și 477 lei pentru reziliență

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.