Noile autobuze au ieșit pe traseu

RATBV a anunţat că din 9 ianuarie 2019 pune în circulaţie primele autobuze Menarini dintre cele 105 achiziţionate în urma contractării împrumutului de la Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu sprijinul Primăriei Braşov. În ultimele zile au fost parcurse toate etapele referitoare la înmatricularea mijloacelor de transport, încheierea poliţelor de asigurare, instalarea sistemelor de validare, de Wi-Fi, a ecranelor pentru informare şi publicitate.
Primele autobuze vor rula pe traseele 50 (Livada Poştei-Solomon), 51 (Pe Tocile – Gara Braşov) şi 52 (Pe Tocile – Roman/Panselelor).
Autobuzele ce vor fi puse în circulaţie din 9 ianuarie au o lungime de 10,6 metri şi o capacitate de 74 de locuri, din care 20 pe scaune. Noile mijloace de transport sunt dotate, printre altele, cu motoare EURO 6, clasa C (cel mai înalt standard existent în acest moment pentru motoarele diesel), cu o cutie de viteze automată ZF (având 6+1 rapoarte), cu trapă manuală (pentru accesul facil al persoanelor cu dizabilităţi). De asemenea, vehiculele sunt dotate cu aer condiţionat şi panouri indicatoare de traseu amplasate pe trei laturi ale autobuzelor.

Citeste și:  Cel mai mare concurs de jazz din Europa de Est revine la Cluj cu tinere talente

Supraveghere video, pentru descoperirea vandalilor
Vehiculele sunt dotate cu şapte camere de luat vederi, trei exterioare şi patru interioare, pentru a asigura permanent o imagine completă asupra vehiculului. Conducerea RATBV face un apel către toţi călătorii să dea dovadă de simţ civic şi să se abţină de la orice acţiuni care să aibă rezultat deteriorarea mijloacelor de transport, menţionând că imaginile cu persoane surprinse mâzgălind caroseria, geamurile sau spătarele scaunelor, tăind tapiţeriile scaunelor vor fi predate instituţiilor în drept pentru luarea măsurilor de sancţionare. „Această solicitare vine după ce, în urmă cu câţiva ani, la scurt timp de la punerea în circulaţie a autobuzelor BMC ProCity noi, s-au înregistrat numeroase daune aduse mijloacelor de transport, în detrimentul tuturor utilizatorilor serviciilor noastre”, au anunţat reprezentanţii RATBV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.