Noile programe școlare și Bacalaureatul cu 9 examene pentru elevii care încep clasa a VIII-a din septembrie

Elevii care încep clasa a VIII-a pe 9 septembrie 2024 vor studia la liceu conform unor programe școlare și manuale noi, vor avea planuri-cadru noi și vor susține un Bacalaureat cu cel puțin 5 probe scrise și 4 probe de competențe, dintre care două la câte o limbă străină, conform legii educației 198/2023, informează Edupedu.ro.

Acești elevi vor beneficia de reforma prevăzută de legea educației Deca-Iohannis, care va intra în vigoare din septembrie 2025, când vor fi în clasa a IX-a. Reforma include noi planuri-cadru, adică o redistribuire a orelor pentru fiecare disciplină în funcție de profil și specializare.

Viitorii elevi de liceu din anul școlar 2025-2026 vor avea programe școlare și manuale noi, având în vedere că manualele actuale sunt din anii 2004-2005, înainte de nașterea acestor elevi.

Citeste și:  Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne nemodificată

Legea educației 198/2023 prevede termene pentru implementarea acestor modificări, unele fiind deja amânate de câteva ori din motive electorale de către Ministerul Educației, cum ar fi noile planuri-cadru. Până în prezent, ministra Ligia Deca nu a prezentat nicio propunere de programă școlară pentru liceu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.