Nostalgie și istorie: Expoziția „Parfum de epocă” aduce mii de obiecte din perioada comunistă la Brașov

O nouă colaborare între Asociația Muzeul Jucăriilor din București și Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov a dat naștere unei expoziții inedite, intitulată „Parfum de epocă”. Această expoziție fascinantă, găzduită în inima Centrului Istoric al Brașovului, promite o călătorie în timp pentru cei care au trăit perioada comunistă, dar și o incursiune inedită pentru cei mai tineri.

Expoziția cuprinde o colecție impresionantă de peste 2.000 de obiecte și fotografii, oferind o imagine detaliată a vieții cotidiene din România anilor 1900-1950. De la jucării și aparate de fotografiat, la radiouri, mașini de scris și reviste din epocă, vizitatorii vor descoperi o multitudine de elemente care trezesc amintiri și emoții.

Printre exponatele de neratat se numără mașini de cusut Singer, fabricate acum mai bine de un secol, dar și diverse produse ale fostei fabrici Nivea din Brașov. De asemenea, expoziția prezintă fotografii inedite din viața cotidiană a epocii, oferind o perspectivă unică asupra atmosferei din acea perioadă.

Citeste și:  Start înscrieri la Școala de vară Tehnomania, în comunitățile Hărman și Podu Olt

Expoziția „Parfum de epocă” este o ocazie unică de a retrăi o etapă semnificativă din istoria țării noastre, dar și de a descoperi o lume fascinantă pentru generațiile mai tinere. Expoziția va fi deschisă publicului în perioada martie-iunie 2024, la Muzeul Casa Mureșenilor din Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.