Subiecte ca „Atenție la neatenție”, „#evaluaredezece” sau „Tips&Tricks pentru cea mai bună lucrare la BAC” vor putea fi urmărite, în perioada 2-14 iunie, pe rețelele sociale ale Reprezentanţei Comisiei Europene în Româniași aleSpaţiului Public European.
Fiecare film, susţinut de elemente grafice, conține atât sfaturi oferite de profesori și exemple concrete de rezolvare a celor mai dificile exerciții, cât și detalii despre structura subiectelor și baremul de corectare. Conținutul a fost gândit de cadrele didactice astfel încât să fie clar, concis, atractiv și să acopere cea mai mare parte a materiei din programa celor două examene.
„Clipurile reprezintă o modalitate în plus de consolidare și recapitulare a cunoștințelor. Am oferit și câteva sugestii prin care pot fi evitate cele mai frecvente greșeli în rezolvarea exercițiilor. Sperăm să le fim de ajutor elevilor și le dorim mult succes la examen”, spune inițiatoarea proiectului „Pauza de mate”, unul dintre cele mai urmărite canale Youtube dedicate pregătirii elevilor la matematică.
„Într-o lume complicată, elevii au nevoie de lucruri simple, explicate pe înțelesul lor. Am ales să mă alătur acestui proiect din pasiune pentru materia pe care o predau, Limba și literatura română, dar și din dorința de a facilita înțelegerea subiectelor propuse pentru examene. Cred în această generație și cred, de asemenea, că elevii vor avea rezultate pe măsura efortului pe care l-au depus în acești ani de școală”, spune profesoara Eliza-Ioana Iordache.
Materialele video dedicate absolvenţilor de gimnaziu care susțin Evaluarea Națională pot fi urmărite în perioada 2-7 iunie:
- Recapitulare la algebră – cele mai importante noțiuni
- Cele mai frecvente 18 greșeli de gramatică
- Atenție la neatenție – capcanele problemelor de geometrie
- Cum abordăm subiectele de redactare de la Limba și literatura română
Filmele pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de Bacalaureat pot fi urmărite în perioada 9-14 iunie:
- Sfaturi și modele de rezolvare la proba de matematică (M1)
- Tips&Tricks la Română și greșeli frecvente
- Cum să nu pierzi puncta prețioase la geometrie (M2)
- Eseu fără emoții la Limba Română
Primele două materiale pot fi vizionate pe rețelele sociale ale Spațiului Public European: