Număr record de candidaţi la examenul de admitere la Facultatea de Medicină din Bucureşti

Astăzi are loc examenul de admitere la medicină, la București. Universitatea Carol Davila a anunțat un record de candidați în acest an, peste 4.200, în creștere cu 360 față de anul trecut. Cea mai mare concurență este la facultățile de medicină și stomatologie, aproape patru candidați pe un loc, transmite Radio România.

Și la Cluj-Napoca, examenul de admitere la Universitatea de Medicină și Farmacie Iuliu Haţieganu va avea loc tot astăzi. Sunt aproape trei candidaţi pentru un loc la buget, la Medicină şi doi şi jumătate, la Stomatologie.

Taxele de studii stabilite de către Senatul UMF „Carol Davila” pentru ciclul de studii universitare de licenţă pentru anul universitar 2024–2025 sunt similare celor de anul trecut:

  • 15.000 lei /an de studiu pentru Facultăţile de Medicină şi Stomatologie
  • 10.000 lei/an de studiu pentru Farmacie
  • 8.000 lei/an de studiu pentru FMAM 
Citeste și:  Bărbatul care a provocat un incendiu la Palatul Parlamentului a fost depistat de polițiști și reținut pentru 24 de ore

Taxa anuală de studiu va fi platită în 3 tranşe (prima tranşă – 50% din taxa anuală, a doua tranşă – 25% din taxa anuală şi a treia tranşă – 25% din taxa anuală). În ceea ce priveşte taxa de înscriere la examenul de admitere la studiile de licenţă în UMFCD, aceasta a fost, anul acesta, 500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.