Număr record de incedii în ultimele 24 de ore. Pompierii au intervenit să stingă 69 de incendii

Peste 1.200 de persoane asistate medical, 69 de incendii și mai bine de 130 de misiuni desfășurate în sprijinul comunităților. Acesta este bilanțul intervențiilor gestionate de către pompierii militari, în ultimele 24 de ore.

Astfel, în cursul zilei de ieri, la nivel național, s-au înregistrat 1.439 de situații de urgență la care salvatorii au răspuns cu promptitudine. 

În acest interval, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 69 de incendii izbucnite la nivelul întregii țări, în timp ce echipajele SMURD au intervenit la 1.232 de solicitări pentru acordarea asistenței medicale de urgență.

Concomitent cu aceste acțiuni, pompierii au gestionat 138 de misiuni destinate protecției comunităților și bunurilor acestora, 5 persoane aflate în situații critice fiind salvate.

Citeste și:  Alegeri 2024: Ordinea pe buletinele de vot la alegerile din 9 iunie

Totodată, în ultimele 24 de ore, la nivel național, au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației, prin sistemul RO-ALERT, dintre care 2 mesaje privind producerea unor fenomene hidrometeorologice periculoase în județele Caraș și Hunedoara, 2 mesaje privind prezența unor animale periculoase în județul Harghita și 1 mesaj privind dispariția unui minor în județul Prahova. De asemenea, pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România.

Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.

Citeste și:  Tinerii brașoveni și-au testat abilitățile de protecție civilă la concursul "Cu viața mea apăr viața"

Consultați platforma națională de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și descărcați, gratuit, aplicația DSU, din App Store și Google Play. Parcurgeți ghidurile care conțin măsurile ce trebuie adoptate înainte, pe timpul și după producerea unei situații de urgență.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.