Obținerea gratuității la transportul în comun pentru elevi, un coșmar pentru părinții din Brașov

O bătaie de joc la adresa elevilor din Brașov și a părinților acestora, asta se poate spune despre procedura de acordare a gratuităților pentru transportul în comun.

Primăria Brașov a complicat în mod incredibil obținerea gratuității pe liniile RATBV pentru școlarii din Brașov.

Lunar, elevii sau părinții acestora trebuie să se prezinte la casieriile Regiei cu o cerere, carnetul de elev și o serie de alte documente, pentru validarea cardului de gratuitate.

Mai există varianta online, care, însă, este la fel de sofisticată. În varianta online, confirmarea încărcării cardului elevului, vine în trei zile, timp în care părinții nu știu dacă este sau nu validată gratuitatea. Părinții se plâng de faptul că lunar vor fi puși pe drumuri pentru a încărca legitimația de călătorie a elevilor.

Citeste și:  Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România face apel la instituţiile statului să ia măsuri de protejare a activităţii jurnaliştilor

Varianta optimă ar fi fost, spun părinții, călătoria pe baza carnetului de elev, vizat le zi.

„Este incredibil cât de mult au putut complica procedura. Ajungi la ghișeu și ți se cer o mulțime de documente. Și asta lună de lună, pentru o amărâtă de gratuitate pentru copil. Am făcut două drumuri la ghișeul RATBV și de fiecare dată a mai trebuit ceva. Sătulă de drumuri am făcut solicitarea online. O întreagă aventură. După ce am parcurs toți pașii mi-a venit răspunsul că voi primi confirmarea în trei zile. Deci, ce fac în cele trei zile, plătesc bilet copilului sau are gratuitate?”, s-a plâns mama unui elev.

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

De partea cealaltă și casierii RATBV se plâng de calvarul prin care trec, și ei și părinții, pentru îndeplinirea procedurii. „Cereri peste cereri, documente scanate, este un calvar. Părinții se enervează și-și varsă nervii pe noi, deși noi nu avem nicio vină. Ne este milă de bieții oameni să-i tot întoarcem de la ghișeu ca să mai aducă un document, dar nu avem ce să facem, procedura este procedură”, mărturisește un angajat RATBV.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.