Octavian Ciovică și ‘Dodo Pițigoi’ s-au impus în Trofeul Râșnov powered by Pro-X, prima etapă de Masters a sezonului

Noul sezon al Trofeului Național Masters de viteză în coastă a debutat cu dreptul atât pentru brașoveanul Octavian Ciovică, cel ce și-a trecut în cont o nouă victorie pe traseul de concurs de la Trofeul Râșnov powered by Pro-X, cât și pentru Alexandru ‘Dodo’ Pițigoi – care a bifat cu brio prima etapă a sezonului în care are de apărat titlul obținut în urmă cu un an

Aflat la comenzile aceluiași Radical SR8, dar mult îmbunătățit, Octavian Ciovică a dat dovadă de un ritm senzațional, ceea ce i-a permis să-și mențină prima poziție în fruntea clasamentului absolut al etapei de-a lungul tuturor manșelor competiționale. Chiar și-așa, brașoveanul n-a avut o misiune neapărat ușoară, căci Emil Ghinea – revenit la start cu aceeași Norma M20F [și aceasta mult îmbunătățită] – s-a aflat în permanență la lupta pentru vârf, diferențele dintre cei doi scăzând de la o urcare la alta. La final însă nu a putut fi decât un singur învingător, iar acesta s-a dovedit a fi Octavian Ciovică, cel ce-și adjudeca supremația aceleiași etape și în toamna sezonului anterior.

Citeste și:  Sfânta Lumină va fi adusă din nou în România

Podiumul absolut al primei etape de Masters a sezonului a fost completat de Alexandru ‘Dodo’ Pițigoi – aflat la prima etapă cu noul Porsche 992 GT3 Cup. Totuși, acest lucru s-a concretizat doar după ce bucureșteanul s-a impus decisiv în a doua manșă de concurs, căci la prima urcare în regim de concurs, Radu Benea reușise să se ‘strecoare’ în fața campionului în exercițiu al categoriei I, la o diferență de numai câteva sutimi. Prima prezență la start a bănățeanului cu modelul Ferrari 488 Challenge Evo a fost un real succes, căci deși a ratat podiumul absolut la mai puțin de 8 sutimi, Radu și-a atins obiectivul pentru care venise pe traseul de la Valea Cetății.

După cum este și firesc, același ‘Dodo’ Pițigoi s-a impus în ierarhia categoriei I – pe care a dominat-o în sezonul precedent – împărțind podiumul cu Radu Benea respectiv Horațiu Ionescu Cristea, acesta din urmă arătându-și din nou clasa prin pilotarea la limite a modelului Porsche 991 GT3 MR. Spunem la limite, căci acesta din urmă l-a pus la grea încercare pe Pițigoi de-a lungul întregului week-end, însă după cum am menționat și în prima parte a comunicatului, nu pot exista doi câștigători.

Citeste și:  Rezultatele Loto 6/49, Joker, Noroc Plus şi Loto 5/40 din 28 aprilie 2024. Loteria Română a anunțat că s-a CÂȘTIGAT marele premiu la 6/49. Unde a fost jucat biletul norocos

Întâietatea categoriei II i-a revenit – bineînțeles – lui Ciovică, care a împărțit podiumului cu același Ghinea respectiv Dragoș Savloschi, venit la start cu Radicalul Prosport Evo total refăcut și revizuit. Radu Benea și-a trecut în cont victoria Grupei 1, iar Pițigoi s-a impus la Grupa 2. După abandonul tehnic al lui Cosmin Ion – cauzat de o problemă la suspensie – Claudiu Ciucă nu a mai avut adversar în lupta TCR-urilor [și implicit a Grupei 3], reșițeanul adjudecându-și victoria cu un avantaj de peste 6 zecimi, în vreme ce bulgarul Iskren Veselinov s-a distrat în cadrul Grupei 4, bifând prima victorie a sezonului. Grupele 5 și 6 au avut câte un singur participant – pe Loredan Ștefan în primul caz, respectiv pe István Soós – în cel de-al doilea caz. Spre deosebire de Loredan, care a terminat cu bine etapa râșnoveană în ierarhia grupei cu numărul 5, brașoveanul Soós nu a efectuat nicio urcare în regim de concurs.

Citeste și:  Observații solare în parcul Nicolae Titulescu

Partener principal: Pro-X – Cosmetică și Întreținere Auto

Parteneri: Winner, Ados Fresh, Dinamic 92, Euroest Car, Tell Security Systems România, TurboCar, Zizin, Silnef Security

Partener de mobilitate: Serus – Dealer autorizat Renault, Nissan și Dacia

Parteneri tehnici: Cyclon Motorsport, Saw Motorsport, Medecon, Kikicri Auto, PrintINK, Centrul Medical Maria,

Parteneri media: Zile și Nopți, RockFM, Autorally.ro, BizBrașov, NewsBv.ro, Brasovstiri.ro, TviBV_Iubim Brasovul

Trofeul Râșnov powered by Pro-X a fost organizat de A.C.S. Auto Blic Brașov sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, și s-a desfășurat cu sprijinul Consiliului Local și Primăriei orașului Râșnov, al Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Țara Bârsei” Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Grupării de Jandarmi Mobilă Brașov, Inspectoratului Județean de Poliție Brașov – Serviciul de Poliție Rutieră, Biroul de Poliție stațiunea Râșnov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.