Odată cu intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare, „PETrică” din Braşov își ia o perioadă de vacanță

PETrica își ia o perioadă de vacanță. Începând de astăzi, 30 noiembrie, odată cu intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare, cele trei sisteme automate de tip RVM (Reverse Vending Machine – distribuitor automat reversibil) pentru colectarea ambalajelor reciclabile – PET-uri, sticle și doze de aluminiu, PETrică, își suspendă activitatea.

În perioada următoare Municipalitatea va identifica soluțiile de continuare a acestui program de succes, mai ales că SGR presupune o perioadă de tranziție, în care vor exista și ambalajele clasice și cele inscripționate cu logoul și codul de bare pentru SGR.

„Pentru că PETrica funcționează în baza unui parteneriat între primărie și alte trei companii, parteneriat valabil până la intrarea în vigoare a SGR. Noi, Primăria Brașov, vrem să continuăm acest parteneriat și sperăm ca și ceilalți parteneri sunt în asentimentul nostru. În ceea ce privește ambalajele, sistemul de colectare selectivă (ecoinsule, pubele pentru colectare selectivă, colectarea de la case, stațiile de sortare) își continuă activitatea”, a transmis Sorin Toarcea, PR al Primăriei Brașov.

Citeste și:  „Tosca”, în anul Puccini, la Opera Brașov

One thought on “Odată cu intrarea în vigoare a Sistemului de Garanție-Returnare, „PETrică” din Braşov își ia o perioadă de vacanță”

  1. Oficial, ca NEoficial si-a suspendat activitatea de mult.. Caz concret: PETrica din Racadau mai functiona prin Septembrie 2023 doar pentru varianta ‘sticle (din sticla!)’. Ulterior, cand au inceput cu ‘marea asfaltare’ in zona, si-a ‘suspendat activitatea’ dar a uitat sa informeze si Oficial. Ulterior, cand am avut drum, i-am facut o vizita si lui PETrica de la Piata Astra dar acela functiona doar pentru doze de aluminiu. Oricum unde sa ma trambalez pe jos din Racadau cu sticlele de sticla, nu am auto personal, pe RATBV as fi speriat calatorii cu cei 2 saci… asta in caz ca ma lasa soferul sa ma urc si sa mai si schimb vreo 2 rute, ca linie directa intre Racadau si Piata Astra inca nu s-a inventat. Eh, dar viata asta normala, a unora… pare o Etiopia indepartata pentru ‘patura’ care ne conduce. „Sal’tare taica si noroc!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.