Oficialul din EAU se află în România la invitația Secretariatului General al Guvernului/ Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă

Astăzi, 13 august, a avut loc primirea, de către domnul chestor principal de poliție Cătălin Necula, secretar de stat, și de către domnul dr. Raed Arafat, secretar de stat, șef al Departamentului pentru Situații de Urgență, a E.S. domnul Abdulla Nasser Lootah, ministru adjunct pentru competitivitate și schimb de experiență în Ministerul Afacerilor Guvernamentale din Emiratele Arabe Unite.

Oficialul din EAU se află în România la invitația Secretariatului General al Guvernului/Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, pentru discuții privind implementarea Memorandumului de Înțelegere semnat în februarie 2023 de Cancelaria Prim-Ministrului cu Ministerul Afacerilor Guvernamentale din EAU în domeniul dezvoltării și modernizării guvernamentale.

Vizita reprezintă totodată și un follow-up al Programului de Schimb de Experiență în domeniul afacerilor interne, care s-a desfășurat la Abu Dhabi, în perioada 13-15 mai 2024, la care a participat și MAI RO, domnul Lootah fiind coordonator al activității.

Citeste și:  Forma de organizare a concursului de rezidențiat va rămâne nemodificată

În cadrul întrevederii, la care au participat și o serie de reprezentanți ai conducerii structurilor MAI, au fost discutate oportunitățile de cooperare în domeniul afacerilor interne pe linie de inovare, unde EAU are o experiență recunoscută la nivel internațional, fiind vizate schimburile de experiență în materie de servicii integrate digitalizate (Smart Police Station), instruire de specialitate pentru asigurarea securității cibernetice, precum și cooperare la nivelul Academiilor de Poliție din RO și EAU pentru consolidarea capacităților în domeniul învățământului polițienesc.

În dialogul cu delegația EAU, partea română a menționat experiența proprie pe linie de inovare, fiind prezentat delegației emirateze portalul de servicii și informații, care facilitează accesul on-line al cetățeanului la serviciile publice furnizate de către structurile MAI în materie de pașapoarte, cărți de identitate, permise de conducere, înmatriculări vehicule etc.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Totodată, partea română a prezentat experiența consolidată a MAI în domeniul gestionării situațiilor de urgență. A subliniat că dorește să valorifice prevederile Memorandumului de Înțelegere semnat, la 20 martie 2023, în domeniul protecției civile între Departamentul pentru Situații de Urgență/MAI RO și Autoritatea Națională privind Managementul Crizelor și al Situațiilor de Urgență din EAU. Documentul de cooperare oferă părților semnatare un cadru legal pentru întărirea cooperării în plan bilateral, inclusiv prin schimburi periodice de informații și experiențe, lecții învățate și bune practici cu privire la managementul situațiilor de urgență.

Partea emirateză a exprimat întreaga deschidere pentru propunerile avansate de partea română, precum și pentru facilitarea cooperării de specialitate cu structurile similare din EAU.

Citeste și:  FLY LILI oferă reduceri de 20% pentru toate zborurile cu plecare din Brașov

Activitatea de referință se circumscrie preocupărilor MAI de adaptare a modalităților de interacțiune cu solicitanții de servicii publice, în beneficiul cetățeanului, în raport cu evoluțiile tehnologice de dată recentă. Părțile au agreat să continue cooperarea prin intermediul schimburilor de bune practici și experiență, în cadrul unui program specializat pe componentele menționate (servicii integrate digitalizate, securitate cibernetică, relaționare între Academiile de Poliție, precum și protecție civilă).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.