Olanda a dat undă verde aderării Bulgariei la Spațiul Schengen

După multe dezbateri intense în Parlamentul olandez, intrarea deplină a Bulgariei în spațiul Schengen a primit undă verde. Deși nu a întrunit majoritatea necesară de 76 de parlamentari în favoarea intrării Bulgariei în Schengen, respingerea propunerii de aderare doar pe calea aerului, așa cum sugerase Austria, marchează un pas important către aderarea deplină a Bulgariei la Schengen, potrivit publicației Novinite.

Guvernul olandez condus de prim-ministrul Mark Rutte a confirmat îndeplinirea de către Bulgaria a cerințelor Schengen și a transmis decizia parlamentului.

În timpul deliberărilor, deputații au avut trei opțiuni: să susțină, să respingă sau să se abțină de la luarea în considerare a deciziei.

În mod neașteptat, Partidul pentru Libertate (PVV), de extremă dreapta, care a obținut recent cele mai multe voturi la alegerile parlamentare, s-a abținut de la vot.

Citeste și:  România, campioană europeană la culturism și fitness pentru al treilea an consecutiv! 105 de medalii obținute la Santa Susana (Spania)

Bulgaria și România, discuții intense cu oficialii de la Viena

Potrivit ministrului bulgar de Interne, atât Bulgaria, cât și România poartă discuții intense cu oficialii de la Viena. La discuții participă și instituțiile europene. Ministrul şi-a exprimat speranţa că Austria va lua o decizie zilele următoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.