Olympus a investit la Hălchiu 4 milioane de euro într-o stație de biogaz

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lactate din România, își continuă angajamentele în domeniul protecției mediului și al utilizării tehnologiilor eficiente energetic și investește 4 milioane de euro într-o stație de producție de biogaz.
Amplasată pe platforma fabricii Olympus de la Hălchiu, din județul Brașov, stația produce, în medie, pana la 600 de metri cubi de biogaz pe oră și are o capacitate de stocare de 2.000 de metri cubi. 
Tehnologia inovatoare utilizată în cadrul noii stații transformă lactoza și apele uzate rezultate din procesul de producție al lactatelor în biogaz și contribuie la scăderea semnificativă a emisiilor de dioxid de carbon ale fabricii. Biogazul este captat prin intermediul unui balon, apoi este uscat cu ajutorul unui chiller, pentru a fi, în final, introdus într-un cazan cu abur, unde este utilizat la producerea energiei termice.
Stația permite utilizarea eficientă a resurselor naturale,diminuand cantitatile de gaz metan, dar și reduceri semnificative de costuri în procesul de producție al fabricii Olympus de la Hălchiu. Astfel, independența energetică a unității de producție a fost asigurată ca urmare a scăderii cu pana la 60% a necesarului de gaz metan utilizat în consumul intern al fabricii.
De la demararea producției, stația de biogaz a generat un volum de peste cinci milioane de metri cubi, prin reducerea cantității de gaz metan ars în instalații.
„Prin investițiile realizate de-a lungul timpului în fabrica de la Hălchiu, ne-am angajat să devenim unul dintre cei mai mari producători din industria lactatelor și să fim, în același timp, un model de sustenabilitate, prin strategia pe care o avem în domeniul protecției mediului și al eficienței energetice”, a declarat Dimitris Kelas, Director General Olympus România.
Fabrica Olympus de la Hălchiu face parte din grupul Hellenic Dairies și este cea mai modernă și mai tehnologizată unitate de producție a lactatelor din Europa de Sud-Est. Cu o suprafață de 35.000 de metri pătrați, unitatea de producție beneficiază de echipamente de ultimă generație pentru recepția și procesarea laptelui, precum și pentru ambalarea produselor. Cu o capacitate totală de colectare a laptelui de 75 de tone pe oră, fabrica din Brașov produce iaurt, lapte proaspăt și UHT, brânză şi smântână. Produsele sunt distribuite în hipermarketurile şi supermarketurile din România, dar şi în Italia, Germania, Austria, Anglia, Franța și Suedia.

Citeste și:  S-a terminat Yellowstone: ce urmează?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.