Orașul din România cu cea mai bună calitate a vieții: Rivalizează cu Zurich și Copenhaga în Europa

România atrage tot mai mulți turiști străini, fascinați de arhitectura și tradițiile sale, mai ales după ce vloggeri internaționali cu milioane de urmăritori au vizitat țara noastră și au fost profund impresionați de frumusețile ei.

Unul dintre orașele din România se compară acum cu Zurich în topul celor mai bune orașe din Europa, conform unui raport al Uniunii Europene.

Cluj-Napoca a ocupat locul 10 în acest clasament, realizat pe baza unui sondaj la care au participat peste 70.000 de locuitori. Aproximativ 90% dintre rezidenți sunt mulțumiți de orașul lor, iar 94% dintre locuitorii din Cluj-Napoca sunt satisfăcuți de calitatea vieții oferită de oraș.

Citeste și:  ”Sigur Acasă”, proiect de prevenire a furturilor din locuințe

În plus, Cluj-Napoca se situează pe locul al doilea în ceea ce privește oportunitățile de angajare, datorită dezvoltării rapide a sectorului tehnologic. 73% dintre locuitori consideră că este ușor să găsească un loc de muncă în oraș.

În comparație, Zurich a fost clasat anul trecut ca orașul cu cea mai bună calitate a vieții din Europa, cu o rată de satisfacție de 97%. Totuși, doar 11% dintre locuitorii din Zurich consideră că este simplu să găsească o locuință bună la un preț rezonabil.

Groningen se află pe locul al doilea în acest clasament, fiind considerat un loc ideal pentru imigranți și membrii comunității LGBTQ+, datorită numeroaselor spații verzi și publice. 86% dintre locuitorii săi se simt în siguranță în oraș.

Citeste și:  România a suspendat total o convenție cu Rusia veche de 31 de ani privind impozitele pe venit şi pe capital

Pe locul trei se situează Copenhaga, unde 96% dintre rezidenți sunt mulțumiți de orașul lor. Deși orașul este extrem de sigur, găsirea unei locuințe la un preț accesibil rămâne o provocare, similar cu Zurich, conform Playtech.

Un aspect remarcabil este că Copenhaga este considerat cel mai puțin corupt oraș din Europa, cu doar 20% dintre locuitori raportând cazuri de corupție în administrația publică locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.