Orașul Victoria va avea prima sa pădure urbană

Duminică, 13 aprilie, a avut loc o acțiune amplă de plantare menită să dea naștere primei păduri urbane din orașul Victoria. Peste 250 de voluntari entuziasmați, provenind atât din Victoria, cât și din localitățile învecinate, s-au adunat pentru a contribui la crearea acestui spațiu verde vital pentru comunitate.

Inițiativa aparține Asociației Act for Tomorrow, o organizație dedicată protejării mediului și promovării dezvoltării durabile. Terenul ales pentru amplasarea pădurii urbane se află în zona de sud a orașului, în apropierea stației de epurare. Aici, pe o suprafață degradată, care în trecut era neglijată și plină de deșeuri, voluntarii au plantat cu sârg zeci de copaci din diverse specii.

Citeste și:  Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a declarat deschise Jocurile Olimpice de la Paris

Această acțiune de împădurire va avea un impact semnificativ asupra mediului din Victoria. Noii copaci vor contribui la absorbția poluanților din aer, la producerea de oxigen și la combaterea schimbărilor climatice. De asemenea, pădurea urbană va oferi un spațiu verde relaxant pentru locuitorii orașului, unde se pot plimba, se pot bucura de natură și se pot deconecta de la agitația vieții cotidiene.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.