Ordinul a fost semnat de ministru. Banii necesari modernizării sistemelor centralizate de încălzire vor ajunge la Brașov

Marți, 26 mai 2020, ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, a aprobat ordinul privind repartizarea sumei de 112,5 milioane lei pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în modernizarea, reabilitarea şi retehnologizarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică din 9 localităţi.

Astfel, vor fi cofinanţate lucrările de investiţii efectuate de municipiile Bacău, Brad, Braşov, Giurgiu, Iaşi, Motru, Oradea, Sibiu şi Tulcea.

Potrivit ordinului, vor fi încheiate contractate de finanţare pentru alocarea, din bugetul MLPDA, a sumei de 75,3 milioane lei pentru anul 2020 şi a sumei de 37,2 milioane lei, programată pentru anul 2021.

„Am semnat ordinul cu încrederea că cetăţenii vor beneficia încă din iarna următoare de servicii de termoficare de bună calitate, căldură în case şi fără a aştepta minute bune să se încălzească apa la robinet. Sistemul centralizat de încălzire trebuie să ofere servicii de calitate în raport cu preţul plătit de cetăţeni. Prin încheierea acestor contracte, la nivel local, Programul Termoficare va ajuta şi la relansarea economică, asigurând, astfel, locuri de muncă pentru firmele care vor efectua lucrările de înlocuire a reţelelor vechi,” a precizat ministrul Ion Ştefan.

Citeste și:  Intrarea României în programul Visa Waiver, celebrată atât la Washington, cât şi la Bucureşti

La nivelul MLPDA se derulează Programul Termoficare aprobat prin OUG 53/2019 privind aprobarea Programului multianual de finanţare a investiţiilor pentru modernizarea, reabilitarea, retehnologizarea şi extinderea sau înfiinţarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică a localităţilor, care se implementează în perioada 2019-2027.

Finanţarea Programului Termoficare se realizează din următoarele surse:

a) sume din transferuri de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei;

b) sume din transferuri din bugetul Fondului pentru mediu, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei;

c) sume din bugetele locale.

Cota de cofinanţare din bugetul MLPDA este de maximum 85% din totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului, iar contribuţia de la bugetul local va fi de minimum 15%.

Citeste și:  Manelistul Dani Mocanu a fost condamnat la 6 ani și 5 luni de închisoare, cu executare, pentru proxenetism și spălare de bani

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificare anti-robot
FriendlyCaptcha ⇗

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.