Parada canină „Câini de Companie” în Brașov

Într-o inițiativă îndrăzneață de a celebra drăgălășenia și devotamentul prietenilor necuvântători, brașovenii și turiștii sunt invitați la Parada Canină „Câini de Companie”, ce va avea loc în Brașov în data de 18 mai 2024, între orele 12:00 și 15:00.

Traseul parcurs de paradă va fi desfășurat pe următoarea rută: Modarom – Piața Sfatului – Piața Enescu – Piața Sf. Ioan. În cadrul evenimentului, câinii vor purta accesorii vestimentare special create de Modarom, oferindu-le ocazia de a străluci în toată splendoarea lor.

La finalul paradei, în Piața Sf. Ioan, va avea loc ceremonia de premiere a câinilor, dar și a stăpânilor acestora. Premiile constau în suveniruri inedite, inclusiv obiecte realizate 3D de către Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Citeste și:  Controale în piețele agro-alimentare „Dacia” și „Tractorul” și la Oktoberfest! Amenzi în valoare de 60.000 de lei

De asemenea, Asociația „Care for Dogs” va avea două standuri informative, oferind detalii despre câinii din adăposturile locale și recomandări despre îngrijirea și comportamentul acestora.

Scopul acestui eveniment este de a sensibiliza comunitatea cu privire la importanța adopției câinilor din adăposturi, evidențiind în același timp prietenia de neegalat pe care acești patrupezi o pot oferi.

Biblioteca Județeană „George Barițiu” va organiza în perioada următoare o expoziție online de fotografie, intitulată „Paws and Pages”, ce va prezenta lucrări ale artiștilor locali. O selecţie de carte despre rasele de câini, creşterea, întreţinerea şi dresajul lor, agrementată cu citate, maxime şi proverbe tematice, vă aşteaptă la sediul central al bibliotecii. 

Citeste și:  Hochei. Corona Brașov, o victorie categorică în fața ACSH Gheorgheni

Tot în cadrul acestui proiect, vineri, 17 mai, de la orele 13,30, va avea loc conferinţa “Precum ţin câinii vinerile”, susţinută de managerul bibliotecii, Daniel Nazare, la Mediatecă (sediul central, etaj 1). El va vorbi despre legătura dintre câini şi oameni, cum au apărut rasele canine și despre rolul jucat de acești patrupezi în anumite momente însemnate în istorie.

Anul viitor va fi editată și o carte cu poveşti despre câini, animale de companie iubite, cu imagini ilustrative primite de la iubitorii şi prietenii lor umani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.