Parcul „La Iepure” din Brașov, deschis sâmbătă, intră rapid în reparații după investiții de 1 milion de euro

Primăria Brașov recunoaște nevoia de reparații în noul parc inaugurat sâmbătă în zona denumită „La Iepure”, amenajat recent printr-o investiție de peste 1 milion de euro. Autoritățile asigură că toate deficiențele vor fi remediate de către constructor.

Subprefectul Lucian Pătraşcu (PSD) a ridicat problema capacitatii de supraveghere a conducerii Primăriei Braşov asupra proceselor de recepţie a proiectelor finanţate din fonduri publice, cerând ca cei responsabili să fie trași la răspundere. Această reacție a survenit după apariția unor imagini online, încă de duminică, ce arătau pavajul de piatră cubică deteriorat și deficiențe la unele amenajări ale locurilor de joacă destinate copiilor.

„După doar o zi de la deschidere se dezvăluie o realitate dezamăgitoare – calitatea îndoielnică a lucrărilor. Aleile, în loc să ofere o plimbare lină şi sigură, prezintă pe alocuri defecte evidente. Pavajul este sărit în câteva locuri, fapt ce pune în pericol vizitatorii. În plus, asfaltul pistei de pump truck a fost turnat direct pe nisip, lucru care va duce în foarte scurt timp la degradarea căii de rulare. O asemenea neglijenţă nu poate fi trecută cu vederea. Cei responsabili trebuie să răspundă! Dar poate cel mai trist aspect este absenţa locurilor de joacă pentru copii sub 5 ani. Cum este posibil ca un parc proaspăt inaugurat să nu ofere nici măcar un colţ de joacă pentru cei mai mici dintre noi? Se presupune că o astfel de investiţie, finanţată din bani europeni, să fie complet funcţională la momentul inaugurării. În cazul parcului ‘La Iepure’, nu doar că s-au ignorat aspectele legate de siguranţă şi durabilitate, dar aproape că s-a şi ratat oportunitatea de a crea un spaţiu cu adevărat valoros pentru braşoveni”, a comentat Lucian Pătraşcu.

Primăria Braşov a confirmat că reparaţiile necesare în parcul recent deschis vor fi suportate de constructor, conform declaraţiilor purtătorului de cuvânt al instituţiei, Sorin Toarcea. Acesta a atribuit deteriorarea pavajului acţiunilor unor şoferi care au intrat cu maşinile pe acesta, contravenind regulilor. Deşi vinovaţii nu au fost încă identificaţi sau sancţionaţi, contractul prevede o perioadă de garanţie de 3 ani, în care constructorul trebuie să efectueze reparaţiile necesare. De asemenea, constructorul nu va primi înapoi garanţia de execuţie, în valoare de aproximativ 800.000 de lei. Amenajarea parcului a costat 7,4 milioane de lei fără TVA, finanţarea nerambursabilă reprezentând 98% din cheltuielile eligibile, iar lucrările au fost realizate de o asociaţie de firme braşovene.

sursa foto: Primaria Municipiului Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.