Parlamentul European a votat în favoarea unui sprijin de 50 de miliarde de euro pentru reconstrucția Ucrainei

Foto. Profimedia

Parlamentarii europeni, reuniţi în sesiune plenară la Strasbourg, au votat ieri în favoarea unui sprijin pentru Ucraina în valoare de 50 de miliarde de euro, pe perioada 2024-2027, pentru ”reconstruirea şi modernizarea” ţării, în cadrul unei suplimentări a bugetului multianual al Uniunii Europene, informează AFP. Această propunere a fost adoptată cu 512 voturi ”pentru”, 45 de voturi ”contra” şi 63 de abţineri.

Strasbourg a reacționat fulger la cererea SUA care, prin secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, îndemna guvernele Uniunii Europene să avanseze planurile de a furniza Ucrainei 50 de miliarde de euro (52,4 miliarde de dolari), cu angajamentul ca administrația președintelui Joseph Biden să continue eforturile de a obține aprobarea Congresului pentru finanțare suplimentară destinată Kievului.

Citeste și:  Hochei. Corona Brașov, o victorie categorică în fața ACSH Gheorgheni

Mai departe negocierile cu statele membre pot începe de îndată ce Consiliul convine asupra unei poziții comune. Până acum, UE a alocat 30 de miliarde de euro din bugetul său pentru a sprijini Ucraina, după începerea invaziei ruse în februarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.