Partidul care luptă cu schimbarile climatice, dar si pentru o Europă mai feministă

Alianța Liberă Europeană sau Grupul Verzilor este un partid de centru-stânga din Parlamentul European care are are 72 de membri și este a patra cea mai mare formațiune din legistlativul European.

Partidul fiind echilibrat din punct de vedere al genului este format din 72 de eurodeputați din care 35 sunt femei și 37 sunt bărbați, iar co-președinții sunt Terry Reintke și Philippe Lamberts. Verzii s a format din Alianța Liberă Europeană, Partidul Verde European, Partidul Pirat European si unii parlamentari independenți.

Eurodeputatul român care face parte din grupul Verzilor e Nicolae Ștefănuță care din Ianuarie 2023 e vice-președintele grupului. El a fost ales pe listele USR la alegerile europarlamentare din 2019, dar a demisionat din partid anul trecut, acesta candidând acum pentru un al doilea mandat ca independent. Prioritățile principale ale partidului sunt: O societate mai corectă și mai egală Sprijinirea Ucrainei O Europă mai feministă, mai deschisă și mai inclusivă Lupta cu schimbările climatice Securitate geopolitică și econimică în UE.

Citeste și:  Cetățenii din străinătate vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.