Patron de săli de fitness: Creşterea TVA de la 5% la 19% pentru sălile de sport va conduce la destabilizarea sănătății oamenilor

Măsura fiscală discutată recent în spaţiul public, de creştere a cotei TVA de la 5% la 19% pentru sălile de sport, va conduce la destabilizarea industriei de sănătate şi fitness din România, şi implicit a sănătăţii şi bunăstării populaţiei, susţine Alexandru Lascăr, antreprenor, CEO al Stay Fit Gym şi preşedinte executiv al Patronatului Romania Active, transmite Agerpres.

Acesta susţine că în ultimii ani, odată cu dezvoltarea tehnologiei şi implementarea la scară largă a digitalizării, tot mai mulţi oameni au început să acorde o atenţie sporită pentru menţinerea unei bune stări fizice şi psihice. Măsura discutată în spaţiul public legată de creşterea cotei TVA de la 5% la 19% va avea ca rezultat imediat creşterea preţurilor pentru clienţi. Pe termen mediu şi lung, acest lucru se va reflecta într-o scădere a motivaţiei persoanelor de a participa la activităţi fizice regulate în cadrul unor centre de fitness, în special la nivelul celor cu venituri medii şi mici, care se vor afla în imposibilitatea de a-şi permite accesul în astfel de centre.

Citeste și:  Tiroliana 7 Scări va funcționa doar în weekend

Mai mult, măsura propusă va avea un impact semnificativ asupra sănătăţii publice. Promovarea unui stil de viaţă activ este esenţială în lupta împotriva bolilor cronice, obezităţii şi altor probleme de sănătate. Prin îngreunarea accesului oamenilor la centrele de fitness s-ar putea înregistra o creştere a problemelor de sănătate pe termen lung, costuri medicale mai mari şi o calitate a vieţii diminuată pentru cetăţeni, subliniază sursa citată.

Totodată, printr-o astfel de măsură, adaugă el, operatorii din industria de sănătate şi fitness vor fi nevoiţi să reducă investiţiile în echipamente noi, modernizări sau extinderi şi să se concentreze mai mult pe supravieţuirea în această piaţă decât pe dezvoltarea acesteia.

Citeste și:  RATBV a introdus mai multe autobuze pe linia 320 (Brașov – Feldioara)

Foto. bodyedgenc.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.