Patronatul Medicilor de Familie Braşov reacționează în urma perchezițiilor efectuate, astăzi, la mai multe cabinete

Patronatul Medicilor de Familie Braşov susţine că percheziţiile desfăşurate, astăzi – 25 ianuarie, la mai multe cabinete de medicină de familie aduc un prejudiciu de imagine, în contextul în care unii dintre doctorii vizaţi de anchetatori în dosar (vezi știrea, aici) nici măcar nu au avut contracte cu CAS Braşov şi prin urmare nu au decontat monitorizările de pacienţi din perioada pandemiei.

Iată comunicatul de presă:

Potrivit IPJ Braşov, în perioada octombrie 2020 – octombrie 2021, mai mulţi medici de familie din judeţ ar fi obţinut ilegal sume de bani în perioada pandemiei, inserând date nereale în documentele pe care le-ar fi trimis în vederea decontării în urma consultaţiilor la distanţă pe care le-au efectuat pentru a monitoriza pacienţii cu COVID-19. Conform anchetatorilor, deşi au pretins că ar fi monitorizat zilnic un anumit număr de pacienţi cu COVID-19, în realitate medicii nu ar fi comunicat deloc cu aceştia ori au făcut acest lucru doar la începutul bolii, potrivit Agerpres.

Citeste și:  Patriarhul Daniel trimite scrisoare irenică de Paști către Întâistătătorii Bisericilor Ortodoxe Autocefale

Persoanele vizate au decontat, astfel, 105 lei/pacient.

În dosar ar fi vizaţi 17 medici de familie dintre care 11 sunt din municipiul Braşov, restul fiind din alte localităţi din judeţ. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.