
Brașovul se pregătește să reintroducă în peisajul urban farmecul fântânilor arteziene. Patru dintre cele mai cunoscute fântâni din oraș vor fi repornite în zilele următoare, după finalizarea lucrărilor de reparații, anunță Primăria municipiului Brașov, potrivit Radio România Brașov FM.
Este vorba despre fântâna arteziană din Piața Sfatului, fântâna Rudolf de la Casa Armatei, fântâna de la intersecția Calea București cu Zizinului (zona cunoscută de localnici ca „Trei Alimentare”) și fântâna de la Cinema Patria.
„În ultima perioadă am executat o serie de lucrări de reparații la fântânile arteziene din municipiul Brașov. Având în vedere perioada de vacanță și temperaturile ridicate anunțate pentru această perioadă, în următoarele zile vom porni cel puțin o parte dintre fântânile arteziene din oraș, astfel încât acestea, pe lângă partea de frumusețe, să asigure și o parte de umiditate pentru brașovenii și turiștii care trec prin zonă”, a declarat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov, citat de Radio România Brașov FM.
Municipiul are în total 12 fântâni arteziene aflate în administrarea autorităților locale. Anul trecut, acestea au fost pornite abia în mijlocul verii, în contextul unor valuri de căldură prelungite. Întârzierea a fost pusă atunci pe seama licitației pentru reparații și mentenanță, care nu fusese adjudecată la timp de fosta administrație.
Repornirea fântânilor arteziene nu este doar un gest estetic, ci și o măsură benefică pentru confortul termic al celor care tranzitează zonele centrale sau aglomerate din oraș. Jeturile de apă contribuie la răcirea aerului și creează un ambient plăcut, devenind puncte de atracție atât pentru localnici, cât și pentru turiști.
prea putine si prea MICI, MICI …groznic de mici !!!! Faceti una MAAARE la AFI ,in locul rondoului de flori,sau chiar in parc…ca e e o circulatie infernala in zona, trepidatiile ce se simt si in pasaje, zgomot , sirene de Unitati de Salvare,Politie si nu in ultimul rand, transport in comun, taxiuri, masini , statii autobuze, pietoni,elevi etc…si o mizerie de parc, care pana una alta, mai diminueaza balamucul general…dar puneti arhitectii la treaba ,sa lase si orasului ceva imperios necesar aerisirii,improspatarii zonei