Personalităţi culturale, ştiinţifice, sportive şi religioase, laureate la Gala Premiilor „Valori Contemporane” 2024

O seară memorabilă a celebrat excelența românească în cadrul Galei Premiilor „Valori Contemporane”, desfășurată în Sala „Luceafărul” din Capitală. Evenimentul, organizat sub egida Premiilor Radar de Media și cu patronajul Ministerului Culturii, a reunit personalități marcante din diverse domenii, de la cultură și știință la sport și religie.

Gala a debutat într-o notă solemnă, cu intonarea imnului național de către renumita soprană Felicia Filip, creând o atmosferă emoționantă și plină de patriotism.

Foto. Iuliana Tudor (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Pe parcursul serii, au fost premiate personalități care au adus contribuții semnificative în domeniile lor de activitate, precum și proiecte care au marcat începutul secolului XXI. Printre laureați s-au numărat academicieni, artiști, sportivi, oameni de știință și reprezentanți ai cultelor religioase, toți având în comun dedicarea și pasiunea pentru ceea ce fac.

„Prin această ediție specială celebrăm meritocrația, valorile autentice, creativitatea, abnegația, spiritul elitist românesc, măiestria și talentul unora dintre cele mai importante personalități, care au scris istorie în domeniu lor de activitate și care, incontestabil, au devenit deja parte a memoriei naționale”, a precizat Claudiu Dumitrache, inițiatorul proiectului.

Citeste și:  Chirurgia robotică devine un standard în medicina românească
Foto. Carmen Tănase (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Printre aceştia se numără realizatoarea de televiziune Iuliana Tudor, preotul profesor Constantin Necula, muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică, medicul Radu Gabriel Dobrescu, actriţa Carmen Tănase, creatorul de modă Cătălin Botezatu sau directorul TVR Moldova, Nicolae Mocanu.

Printre cei nominalizați la categoria Personalități marcante ale secolului XXI, este vorba despre figuri-simbol din vremurile noastre, precum Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române; Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei române; academicianul Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române, și academicianul Leon Dănăilă. Tot aici au fost nominalizate și două legende în viață ale muzicii, mai exact Dida Drăgan și Gheorghe Zamfir.

Foto. Cătălin Botezatu (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Gala Premiilor „Valori Contemporane” a reprezentat un omagiu adus valorilor autentice ale societății românești și a subliniat importanța recunoașterii și promovării excelenței în toate domeniile. Evenimentul a fost transmis în direct de Televiziunea Columna și online pe platformele partenere, permițând publicului larg să se bucure de această sărbătoare a valorilor contemporane.

Citeste și:  Avarie la o conductă de apă de pe strada Hărmanului

Brașoveanul Dragoș Popa, reprezentant desemnat al Comisiei de Atestare a Performanței, Calității și Excelenței, în relație directă cu Casa Regală a României pentru prima ediție a Galei Premiilor „Valori Contemporane”, a fost prezent pe tot parcursul evenimentului, alături de soprana Felicia Filip și regizorul de operă Cristian Mihăilescu, fost director al Operei din Brașov.

„Acest eveniment de înaltă ținută reprezintă o celebrare a valorilor autentice românești, a excelenței în diverse domenii de activitate și a contribuțiilor remarcabile aduse la dezvoltarea societății noastre. Sunt profund recunoscător pentru oportunitatea de a fi alături de cei care au scris istorie în domeniul lor de activitate, de personalitățile marcante care au devenit deja parte a memoriei naționale. Prin munca și dedicarea lor, acești oameni extraordinari au îmbogățit cultura, știința, arta, sportul și multe alte domenii, lăsând o moștenire neprețuită generațiilor viitoare”, a declarat Dragoș Popa pentru brasovstiri.ro.

Foto. Cristian Mihăilescu, Felicia Filip și Dragoș Popa (Gala Valori Contemporane, București 2024).

Proiectul Radar de Media există în România din anul 2009, după modelul american Radar Online, asumându-şi rolul de a premia, prin prisma votului publicului, preferințele media ale acestuia, dar şi de a premia calitatea, perfomanța şi excelența prin nominalizările şi evaluările comisiilor de specialitate.

Citeste și:  Regim special de plată a TVA pentru microîntreprinderi din 2025. Se aplică pragul european al cifrei de afaceri

De-a lungul timpului, printre laureații Premiilor Radar de Media s-au numărat personalități, organisme, brand-uri sau afaceri și instituții private sau de stat, precum: Eugen Doga, Felicia Filip, Marius Bodochi, Constantin Dulcan, Vasile Bănescu, Daniel Jinga, Vlad Ciurea, Pr. Constantin Necula, Maia Morgenstern, Dan Negru, Andreea Esca, Cătălin Botezatu, Iuliana Marciuc, Connect-R, Andra, Delia, Smiley, Teo Trandafir, Horia Brenciu, Cristi Brancu, Adrian Artene, Marina Almășan, Mihai Morar, Mattyas, Paul Surugiu-Fuego, Loredana Groza, Cătălin Măruță, Societatea Română de Radiodifuziune, Televiziunea Română, Electrecord, Basilica, Agerpres, Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, Trinitas TV, Pro TV, Prima TV, Digi 24, Uniunea Compozitorilor și Muzicologilor din România, Teatrul Elisabeta, Sala Luceafărul, National Geographic, etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.