Peste 1.250 de persoane asistate medical de către pompierii militari în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri (12.03.2024), pompierii militari au fost implicați în gestionarea a 1.496 de situații de urgență la nivel național. Cele mai multe intervenții au avut loc în zona București – Ilfov (388), urmată de județele Argeș (148), Cluj (135), Timiș (114) și Galați (114).

Echipajele SMURD au fost foarte solicitate, oferind asistență medicală de urgență pentru 1.268 de persoane aflate în situații critice.

În paralel, pompierii au gestionat 67 de incendii la nivel național, iar echipele de descarcerare au intervenit în 10 cazuri pentru extragerea victimelor din autoturismele implicate în accidente.

De asemenea, în acest interval de timp, eforturile colegilor noștri s-au concentrat și asupra protecției comunităților și bunurilor acestora, sens în care echipajele operative au intervenit în 153 de situații pentru căutarea, deblocarea și salvarea persoanelor sau animalelor din medii ostile vieți, precum și în alte situații de urgență.

Citeste și:  Ce pățești dacă împiedici pe cineva să voteze?

Tot în cursul zilei de ieri, prin sistemul RO-ALERT, au fost transmise 5 mesaje de avertizare, 3 referitoare la prezența animalelor periculoase în județele Harghita (2) și Prahova (1), 1 la un incendiu în județul Timiș și 1 privind dispariția unui minor în județul Botoșani.

Varianta actualizată a Platformei Naționale de Pregătire pentru Situații de Urgență – fiipregatit.ro vine în sprijinul cetățenilor, oferind acces facil la informații educaționale și preventive privind situațiile de urgență, inclusiv prin optimizarea unui ChatBot care permite relaționarea directă cu utilizatorii, prin furnizarea răspunsurilor la întrebările adresate.

De asemenea, și aplicația mobilă DSU oferă informații extrem de utile despre prevenirea sau modul de reacție în cazul producerii unor situații de urgență. Aceasta poate fi descărcată gratuit, din App Store sau Google Play.

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

Împreună, cu sprijinul și implicarea cetățenilor, ne asigurăm că suntem pregătiți să facem față oricăror situații de urgență.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.