Peste 100.000 de români, așteptați astăzi la Festivalul din Piața Sfatului

Braşovenii sunt aşteptaţi, duminică după-amiază, în Piaţa Sfatului, pentru a celebra Ziua Internaţională a Iei, în cadrul celei de-a patra ediţii a Festivalului RomânIA Autentică. Evenimentul se va desfăşura în trei localități simultan: la Braşov, la Hobiţa – Poiana Mare şi la Iaşi, în faţa Palatului Culturii. Festivalul este dedicat atelierelor de creaţie şi meşteşugarilor care duc mai departe măiestria străbunilor. Alături de meşteşugari, cei prezenţi vor avea posibilitatea de a învăţa una dintre tehnicile folosite în atelierele de ţesut, mărgelit, cusut cu motive tradiţionale, încondeiat ouă sau de tors lână, croşetat, olărit. Totodată, scena din Piaţa Sfatului este rezervată spectacolelor folclorice.
„Festivalul RomanIA Autentică s-a născut din dorinţa de a dezvolta şi a readuce în lumina prezentului cultura, arta şi valoriile tradiţionale româneşti, de a arăta lumii întregi partea frumoasă a României şi anul acesta reuneşte Oltenia, Moldova şi Transilvania în cadrul unui eveniment unic în peisajul românesc. Îşi vor da mâna creatori şi colecţionari, interpreţi şi dansatori, păstrători de tradiţii şi pasionaţi care se bucură de ceea ce a ştiut să creeze şi să păstreze poporul român. Anul acesta, sunt aşteptaţi peste 100.000 de români să celebreze această sărbatoare a iei, un brand de ţară ce constituie o permanentă sursă de inspiraţie, şi care aduce în prim plan folclorul autentic românesc”, spun iniţiatorii.
La Braşov, evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Braşov, alături de Asociaţia Naţională a Antreprenorilor, Flori de ie şi Patronatul Femeilor din Meşteşugărit.

Citeste și:  Contractul pentru modernizarea DN73, tronsonul dintre Brașov și Fundata, a fost semnat recent

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.