Peste 270 de cadre didactice au participat în acest weekend la Conferința de Educație Timpurie First7 din Brașov

Pentru a doua oară la Brașov și a cincea oprire în turneul național, cea de-a X-a ediție a Conferinței de Educație Timpurie i-a adus în cadrul sesiunilor de training pe Dan McFarland, Helen Battelley și Valentina Secară, experți renumiți la nivel mondial în educație preșcolară care au dezbătut alături de 273 de cadre didactice prezente tema abordării personalizate a nevoilor copiilor atipici: „Cum sprijinim nevoile fiecărui copil, în educația timpurie?”

„Ne confruntăm cu provocări semnificative în educația copiilor de astăzi, în special în ceea ce privește nevoile copiilor atipici și a impactului tehnologiei asupra atenției.  Conferința oferă răspunsuri concrete, explorând strategii optime și constructive pentru susținerea nevoilor emoționale și intelectuale ale fiecărui copil, prin intermediul unor metode creative precum muzica și dansul, dar și prin adaptarea materialelor educaționale și a mediului de învățare.” susține Valentina Secară, fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie.

Cum arată sistemele de învățământ performante?

Din perspectiva experților internaționali în educației timpurie 

Citeste și:  Aproximativ 1.500 situații de urgență, gestionate de pompierii militari în ultimele 24 de ore

Dan McFarland este specialist în educația pozitivă Mr Mc – Early Years / Key Stage 1 – #MakingMemories din Irlanda de Nord, cu peste 13 ani experință. Educația este despre crearea unui mediu în care fiecare copil învață cu încredere și curiozitate. El propune tehnici practice pentru a transforma provocările comportamentale la clasă în momente de învățare. Dan a oferit soluții de comunicare atentă și limbaj pozitiv, subliniind importanța comunicării conștiente și a limbajului corporal pentru a construi încredere și deschidere.

Helen Battelley este expert internațional în activitate fizică și educație timpurie „Music and Movement”, despre cum putem integra mișcarea în procesul educațional pentru a susține dezvoltarea cognitivă și emoțională. O sesiune plină de energie despre educația prin mișcare somatică, unde mintea și corpul trebuie să fie conectate pentru dezvoltarea rezistenței interioare. Mișcarea joacă un rol esențial în dezvoltarea cognitivă și emoțională a copiilor, Helen încurajează educatorii să găsească noi modalități de a introduce mișcarea în mediul de învățare. În primii ani, mișcarea repetitivă consolidează legăturile neuronale, formând bazele pentru toate abilitățile viitoare.

Citeste și:  Salariul minim crește de la 1 ianuarie 2025, dar cât rămâne în portofel? Calculul complet.

Valentina Secară este fondatoarea Conferinței de Educație Timpurie, a primei creșe private din România și First 7 – Centru pentru educație timpurie. Cu o experință vastă atât în România, cât și în Marea Britanie, ea a susținut nenumărate sesiuni de training pentru educatori și părinți, fiind un promotor al educației pentru copii de la 0-3 ani. Plecând de la premisa că „Educația fără inimă nu este educație”, prezentarea Valentinei s-a axat pe importanța inteligenței emoționale în formarea personalității copiilor, mergând dincolo de aspectele pur cognitive. Ea a venit cu o serie amplă de exerciții de autoreglare a emoțiilor, respirație conștientă, pauze mentale („brain breaks”) și limbajul semnelor pentru copii mici (Early Years Sign Language), instrumente esențiale pentru a-i ajuta pe copii să navigheze complexitatea lumii emoționale.

Citeste și:  Două investiţii în domeniul sanitar din Braşov au primit aviz favorabil de la Ministerul Sănătăţii: Reabilitarea unui corp la Spitalul Judeţean şi construirea unui Spital de Psihiatrie la Sânpetru

Conferința de anul acesta se desfășoară în perioada 12 octombrie – 9 noiembrie, în 10 orașe din România și Moldova, reunind 11 experți internaționali în educație timpurie: Chișinău (12 octombrie), Constanța (13 octombrie), Craiova (19 octombrie), Sibiu (20 octombrie), Brașov (26 octombrie), Timișoara (28 octombrie), București (30 octombrie – 1 noiembrie), Suceava (2 noiembrie), Iași (3 noiembrie) și Cluj (9 noiembrie). Peste 1600 de persoane din sistemul public de învățământ vor participa la sesiunile de training din cadrul conferinței. Participarea este gratuită.

Conferința de Educație Timpurie este o inițiativă a Fundației Acorns prin FIRST7 – Centrul de training pentru părinți și educatori. Evenimentul se adresează educatorilor, învățătorilor, psihologilor, pedagogilor, îngrijitorilor și asistenților medicali din creșe, grădinițe și școli, precum și coordonatorilor responsabili cu întocmirea planificărilor pentru activitățile educaționale ale copiilor cu vârste între 0 și 10 ani. Detalii pe www.first7.ro

Eveniment organizat cu sprijinul sponsorilor: Bitdefender, R-BAG România, Estetiq Solution.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.