Peste 4.500 de misiuni gestionate de pompierii militari în acest sfârșit de săptămână

Pompierii militari au acționat în acest sfârșit de săptămână pentru gestionarea tuturor solicitărilor de sprijin primite din partea populației. Astfel, echipajele operative au intervenit cu promptitudine în 4.501 misiuni, constând în acordarea măsurilor de prim ajutor, stingerea incendiilor și operațiuni destinate protecției comunităților.

Cea mai mare pondere a misiunilor gestionate este reprezentată de cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor calificat, în urma cărora, echipajele SMURD au asistat medical aproximativ 3.800 de persoane aflate în dificultate.

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, pompierii au intervenit în 449 de situații pentru protecția comunităților și bunurilor acestora. Pe timpul misiunilor desfășurate, 25 de persoane aflate în situații critice au fost salvate datorită răspunsului optim furnizat de către echipajele operative.

Citeste și:  Braşov: Patru bărbaţi, sancţionaţi după ce şi-au fotografiat buletinul de vot

Concomitent cu aceste tipuri de misiuni, în ultimele 72 de ore, echipajele de descarcerare au acționat în 27 de situații pentru extragerea victimelor blocate în autoturisme.

De asemenea, militarii au intevenit și pentru localizarea și lichidarea celor 229 de incendii înregistrate la nivel național, prevenind astfel extinderea flăcărilor la vecinătăți și limitând pagubele materiale.

Printre alte informații relevante, menționăm faptul că în acest interval au fost transmise 5 mesaje de avertizare a populației prin intermediul sistemului RO-ALERT, cele mai multe dintre acestea vizând prezența animalelor periculoase în județele Bacău și Harghita. Totodată, pe lângă toate aceste situații, pompierii au continuat și acțiunile desfășurate în sprijinul autorităților din zonele de graniță și implicit a cetățenilor străini veniți în România.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Pentru preîntâmpinarea situațiilor de urgență ce pot apărea și care pot pune în pericol viața și bunurile cetățenilor, dinamica operativă va fi atent monitorizată de Centrul Operațional Național pentru dispunerea măsurilor care se impun gestionării cu eficiență a acestora.

Mai multe informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și prin aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată, gratuit, de pe App Store și Google Play.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.