Peste 5.000 de pompieri, pregătiți să intervină în această perioadă

Peste 5.000 de pompieri, cu peste 4.000 mijloace tehnice, sunt pregătiți să intervină, la nivel național, în sprijinul autorităților și cetățenilor, în contextul emiterii prognozelor de vreme severă de către meteorologi.

Pentru eficientizarea misiunilor de răspuns, IGSU a dispus unităţilor subordonate luarea măsurilor necesare pentru prevenirea şi gestionarea operativă a unor eventuale situaţii de urgenţă care pot pune în pericol viața și bunurile populației.

De asemenea, la nevoie, în județele aflate sub incidența codurilor de vreme severă vor fi activate grupele operative şi suplimentate efectivele de personal care să asigure intervenţia imediată.

La eventualele misiuni de căutare-salvare a persoanelor sunt pregătite să intervină 39 de autovehicule şenilate, 71 autospeciale pentru transport personal și victime multiple (ATPVM), 28 autofreze pentru deblocarea drumurilor, precum și autospeciale de intervenție la incendii și autospeciale SMURD.

Citeste și:  Mamele minore care au împlinit 16 ani pot decide pentru ele și copiii lor. Ce prevede noua lege

Totodată, inspectoratele pentru situații de urgență din țară vor reactualiza procedurile de comunicare și colaborare cu toate autorităţile locale competente, pentru asigurarea protecției populației din zonele amenințate sau afectate. Printre măsuri se mai regăsesc verificarea și cunoașterea situației cu femeile gravide, a persoanelor are urmează tratamente de dializă sau alte afecțiuni, dar și situația cu spațiile destinate cazării temporare a persoanelor evacuate sau care necesită ajutor, în cazul în care se impune acest lucru.

Evoluția situației din teren este și va rămâne permanent sub atenta monitorizare a Centrului Operațional Național al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență pentru dispunerea măsurilor care se impun destinate optimizării răspunsului operativ.

Citeste și:  Moarte programată: O tânără sănătoasă din punct de vedere fizic, alege eutanasia din cauza depresiei, autismului și tulburării Borderline

𝗥𝗲𝗰𝗼𝗺𝗮𝗻𝗱𝗮̆𝗿𝗶 𝗽𝗲𝗻𝘁𝗿𝘂 𝗽𝗼𝗽𝘂𝗹𝗮𝘁̦𝗶𝗲:

Pentru evitarea situațiilor extreme ce pot pune în pericol viața şi sănătatea populației, le reamintim celor care pornesc la drum în această perioadă să se informeze asupra traseelor pe care le au de parcurs și să evite drumurile greu accesibile.

De asemenea, înainte de a începe deplasarea să se asigure că sistemul de încălzire al autoturismului funcţionează, iar autovehiculul este echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.