„Petrică și lupul”, spectacol de balet pentru cei mici, la Opera Brașov


Miercuri, 27 septembrie 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, se inaugureaza stagiunea spectacolelor pentru copii, cu o premieră recentă: „Petrică și lupul”, spectacol de balet pentru cei mici, pe muzică de Serghei Prokofiev.

„Petrică și lupul” este o compoziție pentru orchestră și narator, în care Prokofiev a ales ca temă povestea unui băiețel și a prietenilor săi, animale, care încearcă să prindă un lup. În povestire, el a atribuit fiecărui personaj un instrument corespondent sau o clasă de instrumente, precum și o temă muzicală. Pasărea a fost identificată cu un flaut, pisica cu un clarinet, rața cu un oboi, bunicul lui Petrică cu un fagot, lupul cu un corn, iar vânătorul, cu percuția. Petrică însuși a primit întreaga secțiune de coarde și o melodie plină de voioșie. Pentru a nu distrage atenția de la muzică, Prokofiev a renunțat la versurile originale, cu rimă, și a scris o narațiune simplă, în proză. Este una dintre lucrările lui Prokofiev care se cântă cel mai des, cu ajutorul acesteia mulți tineri ascultători făcând primii pași în cunoașterea muzicii clasice

Citeste și:  Începe cea de-a IX-a ediție Alpin Film Festival, la Brașov, Predeal și Râșnov

În distribuție, Soliștii și Ansamblul de Balet al Operei Brașov: Petrică – Claudiu Dane, Lupul – Teodor Pătrașcu, Pasărea – Ariana Marcu, Rața – Melania Condoiu, Pisica – Diana Drăgan, Bunicul – Adrian Scriminț, Vânătorul – Dorin Mirea, alături de Cristina Roșu, în rolul povestitorului. Participă Orchestra de cameră a Operei Brașov și cursanții Studioului de balet pentru copii al Operei Brașov, îndrumați de Iulia Coșeriu.
La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Traian Ichim. Regia și coregrafia sunt semnate de Alexandru Fotescu. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent coregrafie: Cristina Rotundu.
Regie scenă: Alexandra Scriminț.

Spectacolul durează 45 de minute și nu are pauză.
Fiind organizat în colaborare cu instituțiile de învățământ din județul Brașov, pentru acest eveniment nu mai sunt bilete disponibile!

Citeste și:  Transilvania Blues Festival aduce staruri internaționale la Brașov, în exclusivitate și pentru prima data în România @ 27-28 septembrie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.