Piața hotelieră din România atinge cote record! Brașovul, un jucător-cheie cu două companii de top

Piața hotelieră din România a cunoscut o creștere spectaculoasă, cu afaceri care s-au apropiat de un miliard de euro în 2023. Acest boom este alimentat de un număr tot mai mare de turiști, atât români, cât și străini, care aleg să-și petreacă vacanțele în țară. Un studiu realizat de platforma Termene.ro dezvăluie un top al celor mai importante companii care administrează unități de cazare în România, iar o surpriză plăcută este prezența a două companii din județul Brașov în acest clasament.

23.368 de firme sunt înregistrate în România, societăți care au ca activitate principală (coduri CAEN) „hoteluri si alte facilități de cazare similare” (5510), „facilități de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata” (5520), „alte servicii de cazare” (5590).

Citeste și:  Maxim Iacob și Călin Grăjdieru, de la Kids Tâmpa, au câștigat cinci medalii pentru România, la Campionatele Balcanice

Toate aceste companii asigură practic piața de cazare din țara noastră. 10% din firmele cu specific de cazare sunt înregistrate în județul Constanța. Urmează județul Brașov care are peste 9,5% din afacerile cu servicii de cazare.

Așadar în topul realizat de Termene.ro, pe poziția 12, găsim Alpin 2003 SRL, societatea care administrează Alpin Resort Hotel din Poiana Brașov, fiind o unitate cu peste 800 de locuri de cazare (Cifra de afaceri: 66,5 milioane de lei, Profit: 988.247 de lei, Număr angajați: 153).

Poziția 20 este ocupată de Cheile Grădiștei SRL, companie care deține Complex Fundara și Complex Moeciu, dar și unități de cazare cum sunt Hotel Piatra Craiului, Hotel Bucegi sau Hotel Grădiștea (Cifra de afaceri: 54,6 milioane de lei, Profit: 9,1 milioane de lei, Număr angajați: 214).

Citeste și:  ACS Carla Ritmic Gim Brașov - titlu de Vicecampioană Națională prin Miruna Popescu si calificare la Cupa României la gimnastică ritmică cu 4 sportive

Prima poziție este ocupată de ANA Hotels S.R.L. Societatea este din București, însă administrează hoteluri în București, Poiana Brașov și Eforie Nord. Este vorba de InterContinental Athénée Palace Bucharest, Hotel Sport Poiana Brasov și Hotel Europa Eforie Nord (Cifra de afaceri: 205,6 milioane de lei, Profit: 28,403,612, Număr angajați: 534).

Și Accor Hotels Romania SRL ocupă o poziție importantă în acest clasament, fiind pe locul 15. Aceștia au deschis și primul Swissotel din România, situat în Poiana Brașov.

Vezi Topul celor mai importante companii care administrează unități de cazare, aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.