Pizzeria din România inclusă în topul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa

O pizzerie din România a intrat în clasamentul celor mai bune 50 de pizzerii din Europa, publicat de 50toppizza.it. Pizzeria Zano din Iași s-a clasat pe locul 49 în Europa, conform ghidului 50 Top Pizza 2024.

Decernarea premiilor a avut loc la începutul acestei săptămâni, în cadrul unui eveniment organizat la Madrid.

Înființată în urmă cu aproximativ un an de antreprenorul Alex Gafițianu și Giovanni Santarpia, pizzeria din Iași a reușit să impresioneze experții în gastronomie. Giovanni Santarpia, unul dintre cei mai apreciați pizzaioli din Italia, are peste 35 de ani de experiență în arta culinară napoletană.

„Italianul Giovanni Santarpia este responsabil de realizarea meniului și supraveghează dezvoltarea unei echipe foarte motivate de tineri români. Pizza este dospită cu grijă, având o crustă moale, pronunțată și condimentată conform tradiției italiene, dar și bine coaptă; primul lucru pe care îl observi este aroma care te teleportează pe aleile din Napoli.

Citeste și:  Asociația Kastel Brașov: destinele de mâine depind de ceea ce noi facem astăzi

Asocierea vinurilor și a berilor adaugă o notă de divertisment. Atmosfera este foarte caldă și primitoare, iar serviciul este plăcut și bine organizat, creând o experiență grozavă,” notează Top 50 Pizza.

Clasamentul anual 50 Top Pizza stabilește o ierarhie bazată pe mai multe criterii extrem de importante. Pizza trebuie să fie gustoasă și sănătoasă, conținând doar ingrediente de origine italiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.