Planul de Mobilitate al orașului Râșnov este în curs de implementare! Modificări în traficul rutier

Planul de Mobilitate al orașului Râșnov este în curs de implementare. Așa cum s-a discutat în ședințele Comisiei de circulație și așa cum prevede Planul de Mobilitate al Orașului Râșnov, pe străzile I.L. Caragiale și Mihai Eminescu va fi instituit sens unic.

Ordinul de începere a lucrărilor de trasaj rutier pentru stabilirea sensurilor unice a fost dat pe data de 01.08.2024. Conform contractului, pe cele două străzi vor fi efectuate lucrări de ștergere a marcajelor existente, vor fi efectuate noi marcaje rutiere, atât cu vopsea albă, cât și cu vopsea roșie și vor fi montați stâlpii și indicatoarele necesare pentru semnalizarea corespunzătoare a sensurilor unice.

Citeste și:  Sportivi din 15 ţări, la Râşnov, în weekend, la Cupa Mondială de vară la sărituri cu schiurile

Valoarea lucrărilor este de 126.473 lei cu TVA, iar termenul de finalizare este de 45 de zile de semnarea Ordinului de începere a lucrărilor.

Conform Planului de Mobilitate Urbană și a studiului de trafic efectuat, pe strada I.L. Caragiale va fi instituit sens unic de urcare de la sensul giratoriu din dreptul bisericii Sf. Nicolae și până la sensul giratoriu din capătul străzii ( la Troiță ). Pe strada Mihai Eminescu va fi instituit sens unic de coborâre, de la sensul giratoriu din capăt ( la Troiță ) și până în dreptul sensului giratoriu din fața bisericii Sf. Nicolae.

Pentru ca Planul de Mobilitate prevede o fluidizare a traficului în zonele aglomerate din orașul Râșnov, iar una dintre măsurile implementate este aceasta a instituirii sensurilor unice pe anumite artere din oraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.