Poiana Brașov: record de turiști dar și de accidente pe pârtii

Poiana Braşov a fost arhiplină la început de an, iar în 5 ianuarie a fost înregistrat cel mai mare număr de treceri prin turnichete, respectiv 38.000.

Din păcate, aglomerația și neatenția schiorilor și a turiștilor a dus la un număr îngrijorător de mare de accidente grave pe pârtiile din Poiana Brașov.

Din acest motiv, salvamontiștii brașoveni îi atenționează pe iubitorii sporturilor de iarnă să respecte regulamentul de pe pârtiile de schi.

Potrivit reprezentanțiilor Salvamont Brașov, pe 5 ianuarie, s-au produs cele mai mute accidente, respectiv 20, unele destul de grave, cu leziuni de membre inferioare şi traumatisme cranio-cerebrale.

De altfel, în primele şase zile ale acestui an, salvamontiştii au fost solicitaţi în 58 de accidente, în mare majoritate leziuni ale membrelor inferioare şi traumatisme craniene.

Citeste și:  Craft Show. Ateliere demonstrative de meșteșuguri casnice - țesut și cusut, la Brașov

Majoritatea accidentelor, spun salvamontiștii, sunt cauzate de indisciplina de pe pârtii, de o neechipare corespunzătoare, de viteza pe care o au cei care știu deja să schieze bine, pe pârtiile ușoare, iar alţii, care nu sunt destul de experimentaţi, se aventurează în zone dificile.

Reprezentanţii Salvamont, au precizat că din această lună, schiorii de tură care vor fi depistaţi pe alte pârtii în afară de Drumul Roşu, vor fi amendaţi, informează coronapress.ro.

De asemenea, după incidentele petrecute la punctul de acces spre telegondolă, provocate de schiori, salvamontiştii braşoveni au instalat, week-end-ul trecut, garduri de protecţie la intrarea pe pârtiile din Poiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.