Poliția Brașov alături de cetățeni în această minivacanță

Zilele acestea, Poliția Brașov a continuat să desfășoare activități pentru prevenirea și descurajarea oricăror fapte care se abat de la normele legale, precum și pentru tragerea la răspundere penală a persoanelor care încalcă legea, în vederea asigurării un climat adecvat de ordine și siguranță publică cu ocazia minivacanței prilejuită de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului.

Astfel, polițiștii au acționat atât preventiv, dar și reactiv, prin depistarea și luarea măsurilor legale față de persoanele care tulbură liniștea publică sau comit fapte cu violență, manifestând un comportament agresiv.

Totodată, polițiștii rutieri au desfășurat activități de informare a conducătorilor auto în condițiile unui trafic aglomerat, dar au procedat și la sancționarea celor care nu respectă normele legale privind circulația pe drumurile publice.

Citeste și:  Consultări ample pentru definitivarea procedurii de implementare a programului de succes Start-Up Nation

În urma cadrul activităților desfășurate de aproximativ 300 de polițiști, au fost aplicate 550 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 271 000 de lei.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 61 permise de conducere, dintre acestea 25 pentru încălcarea regimului de viteză, 18 pentru consum de alcool și 2 pentru consum de substanțe psihoactive. Totodată, au fost retrase 14 certificate de înmatriculare.

Pentru infracțiunile constatate, polițiștii au întocmit dosare penale, în care se desfășoară cercetări sub coordonarea parchetelor competente, urmând a se propune soluții legale la finalizarea acestora.

Acțiunile continua în județul Brașov în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.