Poliția Brașov: Tot ce trebuie să știți despre prevenirea și combaterea faptelor ilegale comise în domeniul Proiecției animalelor!

Pentru creșterea siguranței cetățeanului în spațiile publice, reducerea riscurilor producerii unor evenimente negative în care sunt implicate animale, prevenirea abandonului, înmulțirea necontrolată în special a câinilor din rasă comună și pentru promovarea dreptului de proprietate responsabil, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov desfășoară acțiuni și activități specifice pe raza tuturor localităților urbane și rurale din județ.

Astfel, Politia Brașov aduce la cunoștința proprietarilor sau deținătorilor de animale obligațiile pe care aceștia le au:

Conform Legii 205/2004(*republicată*) privind protecția animalelor, orice deținător de animale trebuie să le asigure acestora un adăpost corespunzător, hrană și apă în cantități suficiente, posibilitate de mișcare suficientă. De asemenea deținătorul trebuie să le ofere îngrijire și atenție, iar la nevoie asistență medicală. Prin deținător de animale se înțelege proprietarul, persoana care deține animalul cu orice titlu valabil sau orice persoană fizică sau juridică în îngrijirea căreia se află animalul respectiv.

Citeste și:  Începe Festivalul de Operă, Operetă și Balet 2024

Comportamentul brutal, abuzul în utilizarea animalelor, supunerea animalelor la eforturi inutile și neasigurarea condițiilor de trai, abandonarea şi/sau alungarea unui animal a cărui existenţă depinde de îngrijirea omului, despărţirea puilor de mamă înainte de opt săptămâni de viaţă sunt considerate rele tratamente. Faptele prezentate anterior constituie contravenții și se sancționează cu amendă între 1000 și 3000 lei.

Următoarele fapte constituie infracțiuni și se pedepsesc cu închisoare de la 3 luni la 1 an:

  • uciderea animalelor cu intenție, fără drept;
  • practicarea tirului pe animale;
  • organizarea de lupte între animale sau cu animale;
  • folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor;
  • rănirea sau schingiuirea animalelor;
  • intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal, fără scop necurativ, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor.
Citeste și:  CFR Călători anunță noi angajări: Posturi disponibile în mai multe sucursale regionale

FIȚI RESPONSABILI ȘI ACORDAȚI ATENȚIE DEOSEBITĂ ANIMALELOR DUMNEAVOASTRĂ!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.