Poliția Română anunță statistici privind imigrările: 484 de cereri de avize de muncă și 470 de permise de ședere eliberate în ultima săptămână

În perioada 30 martie – 1 aprilie 2024, polițiștii de imigrări au înregistrat 484 de cereri de obținere a avizelor de angajare în muncă și au fost aprobate alte 271 de astfel de documente.

Cetățenilor străini le-au fost emise 470 de permise de ședere temporară și pe termen lung, fiind înregistrate 394 de cereri de prelungire a dreptului de ședere, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr. 194 din 2002 privind regimul străinilor în România, republicată, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, alte 188 de permise de ședere au fost emise pentru beneficiarii protecției temporare în contextul punerii în aplicare a prevederilor Directivei 2001/55/CE a Consiliului din 20 iulie 2001 privind standardele minime pentru acordarea protecției temporare, în cazul unui aflux masiv de persoane strămutate, și măsurile de promovare a unui echilibru între eforturile statelor membre pentru primirea acestor persoane și suportarea consecințelor acestei primiri.

Citeste și:  Căldură doar la cerere în caloriferele din Brașov, racordate la sistemul public! Ce trebuie să știe locuitorii

Totodată, polițiștii de imigrări, în cooperare cu polițiști cu atribuții în domeniu au depistat 14 străini aflați în situații ilegale, șase dintre aceștia fiind introduși în centrele de cazare a străinilor luați în custodie publică.

Au fost efectuate trei acțiuni, controale și verificări, iar pentru neregulile constatate, polițiștii de imigrări au aplicat șase sancțiuni contravenționale, valoarea totală a acestora fiind de 2.400 lei.

Activitățile polițiștilor vor continua și în perioada următoare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.