Poliția Română desfășoară 35 de percheziții domiciliare în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave

În această dimineață, efectivele Poliției Române desfășoară 35 de percheziții domiciliare în dosare penale care vizează combaterea infracțiunilor grave.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne au intervenit, în ultimele 24 de ore, la 3.740 de evenimente dintre care 2.257 circumscrise menținerii ordinii publice și 1.483 de  situații de urgență. Prioritățile angajaților aflați la datorie au fost, în continuare, prevenirea și combaterea faptelor ilegale, supravegherea și controlul frontierei de stat și acordarea asistenței medicale de urgență.

Echipajele de ordine publică au prins în flagrant 170 de autori de infracțiuni, care au săvârșit 179 de fapte penale, iar pentru 91 de persoane s-au dispus măsuri preventive.

Totodată, au fost depistate 30 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Dintre cele 820 de posibile infracțiuni semnalate la nivelul structurilor de poliție, peste 21% au fost sesizări din oficiu.

De asemenea, polițiștii rutieri au avut în atenție identificarea conducătorilor auto care pot pune în pericol siguranța traficului rutier. Ca urmare a acțiunilor desfășurate, polițiștii rutieri au retras 427 de certificate de înmatriculare și au reținut 497 de permise de conducere, dintre care 47 pentru consum de alcool și 14 pentru consum de droguri sau alte substanțe interzise.

În intervalul menționat, polițiștii și jandarmii au constatat 9.744 de contravenții pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 3,5 milioane de lei. La rândul lor, pompierii au efectuat 147 de controale pe linia prevenirii situațiilor de urgență, fiind identificate 29 de obiective care funcționau fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 653 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 1.047.100 lei.

Citeste și:  Cu ce se ocupă, de fapt, parlamentarii României?

Dintre misiunile pompierilor, 1.216 au fost pentru acordarea asistenței medicale de urgență, 88 pentru stingerea de incendii și 2 pentru descarcerare. Pe parcursul intervențiilor pompierilor a fost salvate 6 persoane.

În ultimele 24 de ore, piloții Inspectoratului General de Aviație au efectuat 9 misiuni aero-medicale, fiind salvate 6 persoane.

În ceea ce privește traficul prin punctele de trecere a frontierei, au intrat în țară 20.895 de mijloace de transport și 65.831 de persoane, dintre care 6.357 de cetățeni ucraineni.

Niciun cetățean ucrainean nu a depus cerere de azil, în țara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.460 de cetățeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislația națională.

Citeste și:  Ce te costă mita electorală?

Totodată, din data de 18.03.2022 și până în prezent au fost emise 153.804 permise de ședere pentru beneficiarii protecției temporare, 90 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,5 %.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.