Polițiștii locali, controale la comercianți / Amenzi de peste 6.000 de lei

În perioada 01-16 iulie 2024, polițiștii locali din cadrul Biroului Protecția Mediului și Activități Comerciale au efectuat controale la agenții economici care desfășoară activități comerciale în domeniul alimentației publice (restaurante, baruri, cafenele, cofetării, fast food-uri) în zona Brașovul vechi, în vederea verificării autorizației de funcționare.

Polițiștii locali au constatat că 16 dintre cele 63 de unități verificate încălcau prevederilor OG nr. 99/2000 (R) privind comercializarea produselor și serviciilor de piață. Respectivii agenți economici au fost sancționați contravențional cu amenzi, iar ca măsură complementară a fost dispusă suspendarea activităților comerciale desfășurate până la data autorizării, în conformitate cu actul normativ anterior precizat.

Citeste și:  Cetățenii din străinătate vor putea vota prin corespondență la alegerile parlamentare și prezidențiale

Unul dintre operatorii economici, care desfășura alte activități decât cele autorizate, a fost sancționat contravențional pentru comercializarea de produse și servicii de piață, altele decât cele înscrise în acordul/autorizaţia de funcţionare.

Cuantumul total al amenzilor aplicate cu ocazia controalelor efectuate în perioada de referință s-a ridicat la suma de 6.200 lei.

Punem în vedere agenților economici faptul că desfășurarea exercițiului comercial cu autorizație/acord de funcționare reprezintă obligație prevăzută de amintitul act normativ, lipsa acesteia/acestuia sancționându-se cu amendă și suspendarea activității până la data autorizării.

Verificările vor continua în toate cartierele din Municipiul Brașov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.