Pompier brașovean în fruntea detașamentului român trimis să stingă incendiile din Grecia

Acțiunile pompierilor români din Grecia, sub comanda Lt. col. David Valeriu, prim adjunct al inspectorului șef al ISU Brașov, au continuat neîntrerupt și pe timpul nopții. Modulul național specializat pentru stingerea incendiilor de pădure acționează de peste 14 ore pentru a sprijini salvatorii eleni în lupta cu incendiile de vegetație și pădure care au afectat grav zonele vizate.

Datorită condițiilor meteo extreme, cu temperaturi ridicate, lipsa precipitațiilor, umiditatea scăzută și vântul puternic, incendiile s-au extins rapid, punând în pericol locuințe și forțând autoritățile să evacueze zonele locuite din apropiere. În acest context, pompierii români s-au concentrat pe protejarea locuințelor și pe limitarea extinderii incendiilor, utilizând trei mașini de stingere a incendiilor de pădure, o mașină de mare capacitate (10.000 litri de apă) și o cisternă de 30.000 litri.

Citeste și:  Salt Bank: 100 de zile de la lansarea primului neobank 100% românesc, la Brașov

Modulul național a fost activat și operaționalizat pentru a monitoriza și a stinge focarele din Grecia, în locațiile desemnate de autoritățile elene. Riscul de incendiu rămâne extrem de ridicat, conform prognozelor, iar zona în care echipa românească își desfășoară activitatea continuă să fie încadrată în acest nivel de risc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.