Pompierii brașoveni se antrenează pentru a lupta cu flăcările: un nou poligon de antrenament la Făgăraș

A fost operaționalizat un nou poligon de antrenament și pregătire situat în municipiul Făgăraș. De-a lungul timpului, focul s-a dovedit a fi un element dual, putând fi atât prieten, cât și dușman. Efectele sale pot fi adesea dezastruoase, conducând la pierderi materiale semnificative și chiar la pierderi de vieți omenești. Tocmai de aceea, pompierii sunt adevărați eroi, mereu pregătiți să lupte cu flăcările distrugătoare și să protejeze populația și bunurile acesteia.

În cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei” din județul Brașov, a fost operaționalizat un nou poligon de antrenament și pregătire situat în municipiul Făgăraș. Aici, salvatorii din toată țara au posibilitatea de a-și perfecționa cunoștințele și abilitățile în domeniul situațiilor de urgență, specific stingerii incendiilor, salvării din medii ostile și pregătirii fizice.

Citeste și:  Cel mai mare Adrenaline Tower din lume și primul din România se deschide la Cluj

Săptămâna aceasta, 12 pompieri militari din județele Sibiu și Argeș au parcurs modulul IV de pregătire, intitulat „Fenomenele termice ale incendiului”. Aceștia au avut privilegiul de a observa și învăța despre fenomenele complexe care pot apărea în timpul incendiilor, precum flashover-ul și backdraft-ul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.