Pompierii militari au gestionat aproape 1.600 de situații de urgență în ultimele 24 de ore

În cursul zilei de ieri, pompierii militari au gestionat 1.588 situații de urgență înregistrate la nivel național, cele mai numeroase dintre acestea fiind în zona București – Ilfov, precum și în județele Prahova, Mureș și Bihor.

În acest interval, cazurile pentru acordarea măsurilor de prim ajutor reprezintă cea mai mare pondere a misiunilor desfășurate de către salvatori, în urma cărora echipajele SMURD au asistat medical peste 1.300 de persoane aflate în dificultate.

De asemenea, colegii noștri au gestionat 184 de misiuni destinate protecției comunităților și bunurilor acestora, iar pe timpul intervențiilor  desfășurate, datorită răspunsului eficient furnizat de către echipajele operative, 6 persoane aflate în situații critice au fost salvate.

Citeste și:  Mergi la vot? Ce nu ai voie să faci în cabină

Totodată, în 7 situații, pompierii au intervenit rapid pentru extragerea victimelor din autoturismele avariate în urma accidentelor rutiere.

În afara acestor misiuni, în ultimele 24 de ore, echipajele de stingere au acționat pentru localizarea și lichidarea celor 92 de incendii izbucnite la nivel național. Din totalul acestora, 47 au fost înregistrate la arderile de vegetație, suprafața de teren afectată însumând peste 100ha.

În ultima perioadă, numărul incendiilor de vegetație a înregistrat o creștere alarmantă, iar responsabilizarea fiecăruia trebuie să fie mai presus de reglementările legale, sens în care nu trebuie să omitem faptul că aceste arderi necontrolate pot constitui cauze ale unor accidente rutiere, ca urmare a scăderii vizibilității pe drumurile publice, dar și că acestea dăunează habitatului animalelor sălbatice, punându-le în pericol viața!

Citeste și:  Influenceri plătiți să facă propagandă electorală pe TikTok. Când devine ilegală campania politică din online?

Descoperiți cum să reacționați în situații de urgență și asigurați-vă că sunteți pregătiți să gestionați orice circumstanță neprevăzută! Obțineți mai multe informații cu privire la modul de comportare accesând platforma națională de pregătire în situații de urgență, disponibilă la adresa https://fiipregatit.ro.

De asemenea, descărcați gratuit aplicația pentru mobil DSU din App Store sau Google Play pentru a accesa informații extrem de utile și a vă menține mereu pregătit.

Sursa: IGSU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.