Pompierii salvatorii au intervenit în urma ploilor abundente, în 56 de localități din 19 județe, inclusiv la Brașov, în ultimele 48 de ore

În ultimele 48 de ore, pompierii salvatorii au intervenit în 56 de localități din 19 județe (AB, AR, AG, BV, CS, CJ, DB, DJ, GL, GR, GJ, HR, HD, IF, MH, MS, NT, SV, VL) și municipiul București pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic.

Astfel, în cursul zilei de 17 iunie, dar și pe timpul nopții, pompierii militari au acționat în sprijinul populației pentru evacuarea apei din 47 case, 2 incinte ale unor operatori economici, 2 subsoluri ale unor instituții publice, 202 curți, 5 anexe, 46 beciuri și 5 străzi.

Totodată, din cauza vântului puternic, a fost nevoie de intervenția echipajelor operative pentru degajarea 11 copaci care au avariat 4 autoturisme și au afectat acoperișul unei case.

Citeste și:  Salt Bank: 100 de zile de la lansarea primului neobank 100% românesc, la Brașov

Efecte semnificative au fost înregistrate în 3 județe (Gorj, Dolj și Caraș-Severin), unde au fost evacuate preventiv 107 persoane (GJ – 91, DJ – 4 și CS – 12), la nivelul a 5 localități.

Datorită eforturilor conjugate ale forțelor implicate în gestionarea efectelor, inclusiv a reprezentanților Administrației Naționale Apele Române, toate personale au revenit la locuințele lor.

Pompierii salvatori rămân la datorie pentru intervenția promptă la solicitările cetățenilor aflați în dificultate, iar evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

Pentru protecția dumneavoastră și a celor dragi accesați portalul fiipregatit.ro sau descărcați, gratuit, aplicația DSU din Google Play Store și AppStore pentru parcurgerea măsurilor și a modului de comportare specifice tipurilor de risc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.