Prefecți ai județului Brașov de odinioară

Doi angajați ai Prefecturii Brașov au realizat o istorie a Prefecturii Brașov în perioada 1919-1939, lucrarea cuprinzând numele celor care au condus instituția în această perioadă și activitatea prefecților din intervalul amintit. O muncă de documentare de doi ani care a culminat cu realizarea unui document unic despre istoria Brașovului.
„Doi dintre colegii noștri, Adrian-Horia Enescu și Gabriel Ion Necula, sunt autorii volumului „Prefecți ai județului Brașov de odinioară, 1919-1939”, publicat recent la Editura Libris Editorial.
Rod al unei documentări stăruitoare, întinse pe doi ani și jumătate și vizând consultarea arhivelor locale și naționale, a presei vremii, a lucrărilor istorice, dar și corespondență cu instituții din țară și străinătate, volumul este unul inedit și completează în mod fericit istoria Brașovului cu tabloul personalităților care au ocupat funcția de prefect în perioada interbelică. Este, însă, mai mult decât o înșiruire de nume și date, conturând de asemenea atmosfera epocii și felul în care Brașovul și brașovenii au trăit evenimentele marcante ale perioadei”, se arată pe pe pagina de Facebook a Prefecturii Brașov.

Citeste și:  Atelierele Creatorilor, în Săptămâna verde, la Centrul Cultural Reduta din Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.