Prefectura Brașov a decis: CL Bod nu se supune Ordonanței Militare

Incredibil modul de soluționare al petițiilor pe care Prefectura Brașov l-a adoptat: nicio șansă pentru petent. Prefectul s-a gândit să să simplifice procedura de analiză a reclamaților în cel mai operativ mod cu putință: respinge orice sesizare ca neîntemeiată. E mai rapid și mai ușor așa. În plus, un singur om este suficient să-i contrazică pe petenți, așa că treaba merge ca pe roate. Așa se pare că a procedat prefectul în cazul unui cetățean din Bod care a reclamat la Prefectură o ședință de consiliu local ordinară, întrunită în vreme ce Ordonanța Militară era în vigoare, și care a strâns laolaltă 12 consilieri și încă vreo 8 funcționari din primărie.

„Prin prezenta, doresc să vă aduc la cunoştiinţă că în data de 12.03.2020 s-a ţinut Şedinţa Ordinară a Consiliului Local Bod, unde au fost prezenţi 12 (doisprezece) consilieri din 13 (treisprezece) consilieri locali aleși, fiind prezent şi edilul-şef!
Ţin să precizez că la această şedinţă, cu toate că ,,ordinele” date de Guvernul României, au fost destul de clare, în sensul că orice adunare care are loc în aceste zile, datorită ,,coronavirusului”, să nu se mai ţină până la data de 31.03.2020, totmai în ideea de a nu se răspândi această pandemie, care a cuprins aproape întreaga lume, au fost prezenţi aproximativ în jur de 20/douăzeci) de localnici, având calitatea de ,,invitaţi”!
Dar să revenim la subiectul acestei sesizări şi doresc a vă informa că în şedinţa sus-menţionată, au fost aprobate proiecte de hotărâre cu privire la proiecţia bugetară, pentru anul 2020, urmând ca hotărârile să fie redactate şi apoi trimise către instituţia dumneavoastră, pentru a le valida!”, a sesizat petentul.

Citeste și:  Preşedintele Klaus Iohannis a invitat, duminică, preşedinţii partidelor şi formaţiunilor politice la consultări

În loc să-l urecheze pe primarul care a nesocotit legea, prefectul a preferat să-l păcălească pe petent, explicându-i că „ședința de consiliu local, nu intră sub incidența prevederilor stării de urgență, astfel că întrunirea celor 20 de persoane în sala de sedințe a primăriei Bod s-a ținut cu respectarea legislației în vigoare”, se arată în răspunsul Prefecturii Brașov. Înțelegem din răspunsul prefectului Mihai Văsii că Bodul are o situație specială care nu se supune autorității Statului Român.

Dar incredibilul abia urma să se producă, pentru că, deranjat de insistența petentului, care a reclamat unele nereguli decise în adunarea de la Bod, prin încălcarea Legii Administrației Publice Locale, prefectul a abrogat și această Lege 215/2001, înlăturând astfel orice urmă de nelegalitate. „Păi dacă legea a fost abrogată, ea nu mai poate fi încălcată” și-a zis Mihai Văsii, care s-a și grăbit să-i dea peste nas din nou petentului: „Temeiurile legale la care dumneavoastră faceți referire au fost abrogate, în sensul că Legea 215/2001 a Administrației Publice Locale a fost abrogată de OUG nr. 57/2019 privind Codul Administrativ, precun și Legea 29/1990 a fost abrogată de art 31 din Lege”.
La această manieră de lucru a prefectului, sperăm să nu se găsească vreun petent care să reclame vreo încălcare a Constituției, pentru că într-o atare situație, ar fi foarte probabil să ne trezim fără legea fundamentală…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.